≫ 

Tursko letovalište koje mami cenama, ali istina je da nema neke plaže

Mnogi se na kraju kupaju na bazenu

  • 0
Kušadasi Kušadasi / pixaxbay.com

Nekadašnji Neapolis, nadomak antičkog grada Efesa, danas je jedno od najposećenijih letovališta turskog primorja. Ipak, iako su mnogi naši turisti prilično zadovoljni letovanjem u ovoj zemlji, kada je u pitanju Kušadasi, žalbe su uglavnom upućene na račun plaža.

Naravno, uvek ima onih turista koji su u potpunosti zadovoljni ponuđenim, kao što uvek ima i onih koji kritikuju ono što nije dobro. Dakle, kao i u gotovo svakom drugom slučaju, istina je uvek bude negde između.

Kušadasi – Ostrvo ptica

Pretpostavlja se da je ovo savremeno letovalište naziv dobilo po nekadašnjem ostrvu, a danas poluostrvu, koje se nalazi nadomak centra letovališta. Osim svetionika, na njemu danas postoji i tvrđava, kao i mali zoološki vrt.

Najlepši pogled ka grčkom ostrvu Samos se pruža iz Nacionalnog parka, koji je oko 25 kilometara udaljen od centra Kušadasija.

Letovanje u Kušadasiju

Brojni hoteli različite kategorizacije su ono što karakteriše ovo letovalište. Na samom obodu takozvane Ženske plaže (Ladies beach) se nalazi i hotel Imbat, koji je najstariji u gradu, budući da je izgrađen 1975. godine.

Prema podacima, čak se oko hiljadu smeštajnih objekata nalazi u Kušadasiju, što pansiona, što apartmana, što hotela različite kategorizacije.

Kušadasi Kušadasi / pixaxbay.com

Valjaju li plaže u Kušadasiju?

Svako prema sopstvenom nahođenju bira i na kojoj od mnogih plaža Kušadasija želi da boravi. Međutim, skoro svi naši turisti su saglasni da Gradsku plažu treba maksimalno izbegavati, jer je prilično neuredna.

Prevoz do svake plaže, sem do centralne je vrlo jednostavan i podrazumeva korišćenje mini buseva, poznatih kao dolmusi.

Iako mnogi navode da je upravo Ladies beach interesantna, radije se odlučuju za plažu koja nosi naziv Rajska (Paradise beach). Izdvaja se i Mili park po plažama, koje karakteriše kristalno čisto more, a sve su prekrivene finim sitnim šljunkom.

Plaža Kustur je posebno zanimljiva ljubiteljima talasa, ali i svima kojima ne smeta da se trude kako bi ušli u vodu i izašli iz nje.

Razlog zbog koga se nekome dopada čuvena Ladies beach, a nekima uopšte ne je najpre njeno okruženje. Naime, u blizini se nalazi mnoštvo hotela, a pošto je to jedna od najpoznatijih plaža u Kušadasiju, neretko se događa da bude na njoj baš velika gužva.

Cene letovanja u Kušadasiju

Izbor hotela u ovom turskom letovalištu je zaista na zavidnom nivou, pa je u tom smislu nemoguće navesti preciznu cenu. Tim pre što se ona svakako razlikuje bitno u zavisnosti od toga u kom periodu godine želite da posetite Kušadasi.

Primera radi u jednom od popularnijih hotela sa 4 zvezdice, možete letovati p oceni od oko 600 do oko 1.000 evra. Navedena cena je po osobi, a podrazumeva uslugu all inclusive za deset noćenja.

Ukoliko odaberete hotel sa 3 zvezdice, takođe na bazi usluge all inclusive, a za deset noćenja, potrebno je da izdvojite od oko 300 do oko 500 evra po osobi.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA