≫ 

Dr Predrag Kon potpuno iskreno otkriva da li bi ovog leta trebalo da planiramo odlazak na more

Prema njegovom ličnom mišljenju, bolje ne

  • 61
Predrag Kon, plaža

Foto: Pixabay, Tanjug/Vlada republike Srbije/Slobodan Miljević

Epidemiolog Predrag Kon na današnjoj konferenciji za medije odgovorio je na pitanje da li bi ovog leta trebalo da planiramo letovanje.

- Lično, ne očekujem da će preko leta biti obolevanja i neke posebne situacije. Ali, ne znam koja je to presija koja nekog natera da posle ovake epidemije po svaku cenu ide na letovanje. Bolje biti svoj na svome, a to je moje lično mišljenje koje nije zasnovano ni na kakvoj epidemiologiji. Kada imate situaciju da postoji pretnja takve vrste i nađete se u stranoj zemlji, bolje je da budete kod kuće, ako se to već dešava u celom svetu - rekao je.

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 9. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.867 potvrđenih slučajeva COVID-19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.586 osoba od kojih je 201 pozitivan. Hospitalizovan je 1.891 pacijent. Na respiratoru je ukupno 127 pacijenata.

Video: Predrag Kon: Mi smo dobro!

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    9. april 2020 | 16:42

    Pa naravno da ću ići na more, za svoj novac neće niko da mi zabrani niti odlučuje da l ću na odmor u Grčku, Cg ili Srbiju, svašta. A ovi komentari na foru ko razmislja o moru itd su zavidni ljudi koji inače ne idu nigde. Planiram i more i aranžman za prvi maj za Tursku koji je odložen verovatno za jesen.

  • Dragan

    9. april 2020 | 16:46

    Covek je rekao svoje misljenje!!!! Kakav problem vi imate? Ako hocete da idete idite.

  • Free

    9. april 2020 | 16:25

    Ja sam svoja dva putovanja uplatio i cekam ih! Ne planiram da otkazujem, niti bih ikad poslusao ijednog od ovih nasih nazovi epidemiologa, koji nemaju veze s vezom. Hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA