Kako su se 4 hotela sa obale Amalfija na originalan način pridružila borbi protiv pandemije?

Nekada konkurenti, danas udruženi

  • 0
amalfi foto: pixabay.com

Nemaju nikakve poslovne veze, osim što se nalaze u istoj italijanskoj regiji i osim što su svi pogođeni pandemijom korona virusa. Vlasnici 4 italijanska hotela su se, ipak udružili, u želji da dostignu zajednički cilj i što pre otvore vrata svojih hotela gostima iz Italije, drugih evropskih zemalja i sveta.

Kada ima volje, ima i načina

Možda će zvučati neverovatno da su se, dojučerašnji konkurenti okupili oko jedne sjajne ideje, čije ostvarenje će pomoći, ne samo građanima Italije, nego i iz celog sveta.

Vlasnici hotela Le Sirenuse i Il San Pietro, koji se nalaze u italijanskom gradiću Positanu i vlasnici hotela u Amalfiju Hotel Santa Catarina i Palazzo Avino, u Ravelu su došli na sjajnu ideju, koja će doprineti pronalaženju vakcine protiv novog korona virusa.

Osmislili su vaučere, koji će biti prodavani po ceni od 5.000 evra, a sav novac koji na taj način bude prikupljen je namenjen medicinskom istraživanju. Tačnije, prikupljena novčana sredstva će biti usmerena italijanskom istraživačkom projektu, koji je simbolično nazvan Zajedno za vakcinu protiv Covid-19. U pitanju je projekat fondacije Pascale, na kome se već uveliko radi i koji ima za cilj pronalaženje vakcine protiv ovog virusa.

Kupite vaučer i pomozite borbu protiv Korona virusa

Svaki hotel je pustio u opticaj po 10 vaučera. Dakle, nakon prodaje bi trebalo da bude prikupljeno ukupno 200.000 hiljada evra.

Bez sumnje će članovima pomenutog istraživačkog projakta ta suma biti od koristi.

Vlasnica hotela Palazzo Avino je u svojoj izjavi za britanski Telegraf napomenula da su vlasnici ovih hotela ujedinili raspoložive resurse, zahvaljujući prijateljstvu, poštovanju i zajedničkim vrednostima, kako bismo pomogli u borbi protiv svetskog neprijatelja.

- Zajedno smo u ovome i ne možemo biti ponosniji na ovu inicijativu.

Iako je većina vaučera već našla svoje vlasnike, kraj sezone 2022. godine je naveden kao poslednji rok za njihovu kupovinu.

Svi vaučeri podrazumevaju uslugu smeštaja za dve noći za dve osobe, ali i mnoge ekskluzivne usluge.

Bez sumnje će gosti koji ih iskoriste imati nezaboravan provod, ali će se i osećati dobro znajući da su pomogli celom svetu na taj način.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA