Britanski turisti će možda moći na Tenerife od oktobra

Oporavak turizma mora biti postepen

  • 0
Tenerife Tenerife / pixabay.com

Vladini zvaničnici na Kanarskim ostrvima izjavili su danas da se nadaju otvaranju hotela u popularnim turističkim mestima, uključujući Tenerife, za španske posetioce u julu i avgustu, ali da će turisti iz Velike Britanije možda morati da sačekaju do oktobra.

Govoreći za španski dnevnik "Mundo" predsednik Kanarskih ostrva Anhel Viktor Tores izjavio je da put ka oporavku od pandemije korona virusa mora biti postepen.

- Na taj način u oktobru, novembru ili decembru, koji su dobri meseci na Kanarskim ostrvima, možemo da počnemo da primamo turiste iz drugih zemalja - objasnio je on.

Oko 19 miliona britanskih turista godišnje poseti Španiju, čime je ta zemlja britanska destinacija za odmor broj jedan, preneo je britanski dnevnik "Miror".

Na Kanarskim ostrvima se prvo pojavio korona virus u Španiji i sada želimo da se prvi oslobodimo restriktivnih mera, rekao je Tores.

Tenerife Tenerife / pixabay.com

Predsednik andaluzijskog regiona Huanma Moreno, takođe, je rekao da je optimista da će se plaže Kosta del sol otvoriti ovog leta.

On je, međutim, rekao da će kupače možda nadgledati policija i da će morati da postoji društvena distanca između njih. Vlasnici hotela i restorana predlažu sprovođenje bezbednosnih mera - dnevne dezinfekcije, mikrobiološko čišćenje i merenje temperature gostima, dodao je on.

U Španiji je zabeležen najveći broj slučajeva korona vrirusa u Evropi - 204.178 i treći najveći broj preminulih - 21.282.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA