≫ 

Ovo su dve plaže u Crnoj Gori na kojim ležaljke koštaju 120 evra

Definisano je da na 16 kvadratnih metara plaže može da bude postavljen samo jedan suncobran i dve ležaljke

  • 25
Kraljičina plaža

Kraljičina plaža / Foto: Wikipedia/BokicaK

Jedna od zemalja u okruženju, a koja jeste izbor mnogi srpskih turista, u velikoj meri se prilično dobro izborila sa pandemijom korona virusa.

Podaci iz Crne Gore tome idu u prilog. Poslednjih nekoliko dana nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od Covid-19, a umrlih od početka pandemije je osmoro. Ukupan broj obolelih je 324 do početka maja, a izlečenih 267, dok se u kritičnom stanju nalazi dvoje ljudi.

Zemlja se polako, ali sigurno vraća u normalne tokove. U pripremi je i protokol, koji će podrazumevati obavezne mere za smeštajne i ugostiteljske objekte, ali i plaže.

Fizičko distanciranje, kao jedan od imperativa u borbi protiv korona virusa će, svakako, biti u potpunosti poštovan. Ali i sve ostale mere koje su preporučene, a koje će uključivati obaveznu dezinfekciju inventara, na prvom mestu.

Najavljeno je da će od 18. maja biti otvorena kupališta u Crnoj Gori. Biće primenjene sve propisane mere i na plažama, tako da će turisti imati mnogo bolji komfor, jer sada neće biti pretrpane plaže, pošto mora biti poštovan i obavezan razmak između plažnog mobilijara.

Definisano je da na 16 kvadratnih metara plaže može da bude postavljen samo jedan suncobran i dve ležaljke.

Ono što muči mnoge turiste, jesu i cene. Ali na to pitanje još uvek ne postoji zvaničan odgovor.

Kraljičina plaža

 

U spomen na kraljicu Mariju Karađorđević koja je, kažu, ovde provodila vreme, plaža nadomak ostrva Sveti Stefan nosi naziv Kraljičina.

Nisu ni slutili zakupci da će upravo ova plaža biti naročito atraktivna za turiste, jer je tu socijalno distanciranje već primenjeno. Šalu na stranu, komfor na ovoj plaži je zaista na visokom nivou.

Vila Milocer

Vila Miločer / Printskrin: Youtube/Milo Lekic

Ali ono što neće oduševiti posetioce su cene iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, a koje ovde koštaju tričavih 120 evra. Da, dobro ste pročitali.

Kraljeva plaža

 

U neposrednoj blizini Kraljičine, nalazi se i Kraljeva plaža. Reč je o relativno maloj plaži, dugoj tek oko 200 metara.

Letnja rezidencija kralja Nikole, po kome je i nazvana, nalazi se nadomak ove prelepe plaže.

Isto kao i na Kraljičinoj, tako i ovde važi odavno pravilo fizičkog distanciranja. Dostupan je mali broj plažnog mobilijara za iznajmljivanje, a cena je manje – više ista kao i na Kraljičinoj.

Video: Od logora do luksuznog hotela: Poslednji snimci Mamule kao muzeja antifašističke istorije Bokelja

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    11. maj 2020 | 10:50

    Nikad mi nece biti jasno kako se to zakupi plaža pa se postave ležaljke koje se naplaćuju. Ako ne želiš ležaljku nećeš na tom delu moći da budeš. E sad da mi neko objasni kako su vlasnici tih ležaljki došli do tog dela plaže? Reći će te, vlasnik je zakupio od grada. Sada pitanje. Od koga je grad kupio plažu. Možda je to grad napravio? Zar plaže nisu prirodno dobro koje su svačije ili ničije. Znači u životu nisam zakupio ležaljku niti ću. Čista pljačka.

  • ROB

    11. maj 2020 | 10:27

    Nebi je toliko platii da je od zlata, prije bi taj novac dao sirotinji da hleba kupe i najedu se.

  • Unimportant

    11. maj 2020 | 10:19

    U Dubai-ju je jeftinije!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA