Koliko košta noćenje na Svetom Stefanu? Od ove cifre će se mnogima zavrteti u glavi

Sveti Stefan je namenjen samo onima sa dubokim džepom

  • 18
Sveti Stefan Sveti Stefan / Foto: pixabay.com

Definitivno najluksuznije letovalište u celoj Crnoj Gori se nalazi na ostrvu Sveti Stefan. Smešteno na hridi, ovo ostrvo je prirodnim sprudom koji je prilično uzan, povezano sa kopnom.

Prema teritorijalnoj podeli, ovo gradsko naselje pripada opštini Budva.

Istorija ostrva Sveti Stefan

Tvrđava koja je simbol ovog crnogorskog ostrva je izgrađena u prvoj polovini 15-og veka, a od tada je ostrvo i naseljeno. Kasnije je postalo središte plemena Paštrovića.

Lokalna legenda veli da su pripadnici pomenutog plemena, nakon opsade grada Kotora, pošli u pomoć sabraći u borbi protiv turskih snaga. Od ratnog plena iz potopljenog turskog broda, nadomak današnje plaže Jaz, su podigli utvrđenje.

Tada je podignuto i ukupno 12 kuća, za svako od plemena Paštrovića. Naziv ostrva potiče od naziva lokalne crkve na ovom ostrvu, a za koju se veruje da datira iz nemanjićkog perioda.

Osim crkve posvećene Svetom Stefanu, ovde se nalaze još dve crkve. Jedna je posvećena Preobraženju Gospodnjem, a druga Aleksandru Nevskom. Crkva koju je srpska kraljica Marija renovirala 1938. godine i koja je bila posvećena Presvetoj Bogorodici je postojala, takođe na ostrvu sve do 1959. godine.

Primetan je mletački uticaj na ovom ostrvu, koje je bilo važan saobraćajni, ali i trgovinski centar svih Paštrovića. Zvanično su se svi stanovnici ostrva iselili 1955. godine, a od tada je ostrvo Sveti Stefan svojevrstan grad – hotel.

Danas su tu smešteni mnogi prestižni hoteli, a Sveti Stefan posećuju mnoge poznate ličnosti.

Par hiljada evra za noćenje u luksuznom hotelu

Sve je podređeno gostima i njihovom prijatnom boravku u jednom od najluksuznijih hotela na ostrvu Sveti Stefan.

Luksuz se primećuje na svakom koraku, a smeštaj u hotelu Aman resort Sveti Stefan podrazumeva izbor između boravka u kolibama, de luks kolibama i Village sobama, kao i u apartmanima Sveti Stefan i Miločer.

A sada, ako ste spremni, nastavite dalje sa čitanjem, jer će vas cene verovatno iznenaditi.

Najjeftinija varijanta podrazumeva smeštaj u apartmanu Miločer sa pogledom na baštu. Dve osobe, u periodu od 1. do 15. jula, za smeštaj, odnosno uslugu noćenja sa doručkom u ovom apartmanu treba da izdvoje ravno 15.500 evra.

U istom periodu, takođe dve osobe, za istu uslugu, ali u de luks kolibi treba da plate 3.000 evra više. A isto toliko košta i smeštaj u amaprtmanu Miločer, ali sa pogledom na more.

Apartman kraljica Marija je nešto ekskluzivniji, pa je cena za 10 noćenja sa doručkom, u navedenom periodu za dve osobe ukupno 19.500 evra.

Ukoliko ste iščitali tekst do sada, da nastavimo...

U Grand kolibi je cena smeštaja za dve osobe, na bazi noćenja sa doručkom, u prvoj polovini jula ukupno 24.000 evra. Dakle, za jednu noć je potrebno platiti 2.400 evra.

I kao šlag na torti, sledi cena smeštaja u apartmanu Sveti Stefan, koji ima i sopstveni bazen. Sve isto važi kao i za ostale smeštajne jedinice, osim cene, naravno, koja je nekoliko puta veća. Naime, za 10 noćenja sa doručkom, u terminu od 1. do 15. jula, cena smeštaja u ovom apartmanu za dve osobe iznosi „tričavih“ 58.500 evra.

Pa ko voli, nek’ izvoli!

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavke

    25. maj 2020 | 15:24

    Bolje ostati u našoj Srbiji!! Hvala

  • nikolas

    25. maj 2020 | 16:54

    OTELI STE KUCE PASTROVICIMA NA SVETOM STEFANU I SAD SE HVALITE LUKSUZOM !!! OTETO PROKLETO !!!

  • Igor

    25. maj 2020 | 17:19

    Pa stvarno treba biti odvaljen od mozga pa smatrati Crnu Goru za destinaciju a o luksuzu da i ne govorim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA