≫ 

Koja destinacija vam je primamljivija za letovanje - Budva ili Drač?

Nije na odmet uporediti cene letovanja u najpoznatijem crnogorskom i albanskom letovalištu...

  • 18
drač

Drač / Foto: Pixabay

Jedna od prvih zemalja koje su spremne da dočekaju turiste iz naše zemlje je i Albanija. Uz to, za srpske turiste neće biti zahtevan test, kao dokaz da nisu zaraženi korona virusom. Sve su to sjajni preduslovi i dobar razlog za letovanje u Albaniji.

Još jedna od zemalja, osim Grčke i Albanije, koja će verovatno u nekom trenutku otvoriti granice za građane Srbije, jeste i Crna Gora.

Zato je dobro da uporedimo cene letovanja u najpoznatijem albanskom i crnogorskom letovalištu. Smeštajnih kapaciteta različite kategorizacije ima i u Draču i u Budvi, a kakve su cene u jednom i u drugom letovalištu?

Letovanje u Draču

 

Osim mogućnosti da budete smešteni u apartmanima, koji su svakako povoljniji za iznajmljivanje, u Draču možete odabarati i boravak u hotelima različite kategorizacije.

Najjeftiniji smeštaj na bazi 10 noćenja u jeku sezone, u toku jula meseca za dve osobe iznosi od 140 do oko 350 evra. U pitanju su apartmani ili sobe u privatnim kućama i vilama.

Naravno da u Draču ima i hotela, čija kategorizacija se uglavnom kreće od 3 do 5 zvezdica.

Cene smeštaja u njima su zaista šarolike i zavise najpre od lokacije samog objekta, a zatim i od dostupnih sadržaja, odnosno perioda boravka i izbora smeštajne jedinice.

U hotelima sa 3 zvezdice se cene kreću od 255 do čak 900 evra, za dve osobe, na bazi 10 noćenja u prvoj polovini jula meseca.

Ukoliko se, pak odlučite da letujete u Draču, a da bude smešteni u hotelu visoke kategorizacije, budi spremni naravno i na više cene. Od 800 evra, pa do 1.300 se kreću cene u hotelima sa 5 zvezdica u navedenom periodu, za 2 osobe i za 10 noćenja. Većina tih hotela nudi uslugu all inclusive.

Budva

Budva / Foto: Pixabay/HubertPhotographer

Letovanje u Budvi

 

U čuvenom crnogorskom letovalištu se cene apartmanskog smeštaja kreću od oko 200, pa do čak 9.000 evra.

Nismo pogrešili sa ovom poslednjom cifrom, naravno, ali su to ipak izuzetno luksuzni apartmani, koji pružaju mogućnost smeštaja i većem broju osoba.

Ipak, za dve osobe, u prvoj polovini jula meseca se cena smeštaja u privatnim apartmanima za 10 noći kreće u proseku između 200 i 900 evra.

Kada su u pitanju hoteli sa tri zvezdice u Budvi, cene se kreću od oko 470 evra, pa do 1.080, koliko košta smeštaj na bazi noćenja sa doručkom u hotelu Slovenska plaža, za dve odrasle osobe u prvoj polovini meseca jula.

Od oko 500 do do skoro 1.300 evra će vas koštati 10 noćenja u nekom od budvanskih hotela sa 4 zvezdice, u istom periodu. U cenu je najčešće uključen i doručak, a potrebno je i da obe odrasle osobe u svakom slučaju plate i takse propisane zakonom, koje za smeštaj u izabranom hotelu te kategorizacije iznose 30 evra.

Da pomenemo i to da je oko 1.300 evra potrebno izdvojiti za boravak u najjeftinijem budvanskom hotelu sa 5 zvezdica, dok najskuplja opcija u tom slučaju iznosi 3.660 evra, a usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Budva, Stari grad, Gimnastičarka

Budva / Foto: Pixabay

Dakle, da vas čujemo... Albanija ili Crna Gora?

 

Video: Grci okupirali plaže, ljudi se zabavljaju kao da je jek sezone i da korona nije prisutna

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    2. jun 2020 | 09:35

    Idemo tamo gde nismo nepozeljni. Samo Grcka.

  • Miki

    2. jun 2020 | 09:38

    Hteo sam u CG, ali sami su krivi jer nas ne pustaju, rezervisao sam juce Grcku.

  • Nikola

    2. jun 2020 | 09:34

    Nema razlike. To je sad jedno isto. Nekom je (m)ilo zbog toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA