≫ 

Centar turske umetnosti: Letovalište u kom nalazi jedno od 7 svetskih čuda antičkog sveta

Izuzetno bogat galerijama, muzejima i drugim ustanovama kulture...

  • 3
Bodrum Foto: Tanjug/Jelena Manojlović

Antički Halikarnas je bio poznat ne samo kao grad u kome je rođen otac istorije, Herodot, nego i po grobnici vladara čitave oblasti, Mauzola, koja je smatrana jednim od 7 svetskih čuda Starog sveta.

Danas se na tom području nalazi jedno od poznatih i izuzetno atraktivnih turskih letovališta.

Iako u gradu živi oko 33.000 stanovnika, procenjuje se da se taj broj značajno uvećava u toku letnjih meseci.

Bodrum se nalazi na istoimenom poluostrvu, u zalivu Gekova, a prekoputa grčkog ostrva Kos.

Centar turske umetnosti

Pored toga što se smatra jednim od elitnih turskih letovališta, važi i za centar umetnosti, jer je izuzetno bogat galerijama, muzejima i drugim ustanovama kulture.

U Bodrumu se nalazi i jedno od sedam svetskih čuda antičkog sveta, grobnica Mauzola, kao i tvrđava Halikarnas koja nadvisuje grad. Tu je i jedinstven arheološki podvodni muzej.

Za one koji žele da zaista uživaju u noćnom provodu, preporuka je da posete Bodrum klub. U pitanju je katamaran koji ima dno od stakla i koji plovi oko 4 sata, pružajući posetiocima jedinstven i nezaboravan ugođaj.

Bodrum Foto: Tanjug/Jelena Manojlović

Cene letovanja u Bodrumu

Usluga u hotelima je različita, pa od toga u velikoj meri zavisi i cena boravka, odnosno aranžmana. Ali, kao i u većini drugih letovališta u toj zemlji, tako je i u Bodrumu praktično sve podređeno turistima.

Poznato je, takođe da mnogi turski hoteli daju značajne povlastice porodicama sa decom, što svakako važi i za hotele u ovom letovalištu. Čak su pojedini hoteli ponudili značajne popuste usled trenutne situacije.

Bodrum Foto: Tanjug/Jelena Manojlović

Paket aranžman, koji uključuje 10 polupansiona i povratnu kartu čarter letom, za dve odrasle osobe u drugoj polovini jula meseca u hotelu sa 5 zvezdica iznosi oko 3.000 evra, obračunato u dinarskoj protivvrednosti.

U istom periodu, u jednom od hotela sa 3 zvezdice je cena 10 noćenja sa All inclusive uslugom u ovom trenutku oko 1.600 evra, dok je ranije bila skoro 2.000. Budući da je u pitanju paket aranžman, u cenu je uračunat i avionski prevoz.

Bodrum Foto: Tanjug/Jelena Manojlović

Moguće je pronaći u prvoj polovini jula i smeštaj u hotelu sa 5 zvezdica u Bodrumu po ceni od oko 1.200 evra po osobi. Usluga je Ultra all inclusive, a u cenu je uračunata i povratna karta čarter letom agencije od Beograda do Bodruma.

Iako postoji veliki broj hotela, dostupni su i privatni smeštajni objekti, u kojima je cena svakako za nijansu niža. Najjeftinija opcija u ovom slučaju iznosi 30-ak evra po osobi za jedno noćenje. Samo ne zaboravite da bi to iziskivalo dodatne troškove prevoza.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA