≫ 

2 destinacije koje obožavaju i srpski turisti definitivno će tražiti PCR test

Oni koji vole all inclusive letovanje moraju ovo znati

  • 1
Dahab Foto: Pixabay/Dahab

Iako se mnogi naši turisti odlučuju da odmor provedu na destinacijama, odnosno u zemljama koje su nam fizički bliže, ima i onih koji radije biraju i one dalje.

Izbor obično pada na Egipat i Tunis, posebno zato što su u pitanju hoteli visoke kategorizacije i obično je u njima dostupna usluga All inclusive. Sve to je dovoljno da se ljudi odmore u pravom smislu te reči.

Letovanje u Egiptu

Situacija u ovoj zemlji je, čini se pod kontrolom. Uprkos tome što je Egipat nedavno beležio skok u broju zaraženih korona virusom, doneta je odluka da od 27. juna zemlja ukine policijski čas, koji je bio na snazi od 25. marta.

Polako će biti otvarani restorani i kafići, ali će biti u obavezi da rade sa 25% kapaciteta i da rade do 22h. Istovetan kapacitet smeju da imaju i bioskopi i pozorišta, a od 1. jula će Egipat zvanično otvoriti i svoje granice za strane turiste. Počeće da rade i aerodromi za međunarodna putovanja, a biće otvorena i mnoga letovališta.

Dahab Foto: Pixabay/Dahab

Za sada je predviđeno da putnici, koji dolaze iz zemalja koje beleže porast zaraženih, moraju da imaju PCR test, kao dokaz da trenutno nisu zaraženi.

Predviđeno je i da izleti do piramida u Gizi za sada budu ograničeni na grupe od po 25 turista, a da bude na snazi ograničenje od najviše 200 posetilaca u većim muzejima u istom trenutku.

Egipat definitivno nastoji da pridobije što više turista, pa će biti dostupne i određene benficije. Tako je, na primer planirano da 20% nižu cenu za posetu brojnim istorijskim i arheološkim lokalitetima plaćaju turisti, koji koriste usluge avio kompanija Egypt Air i Airco.

Letovanje u Tunisu

Tunis Prelepi Tunis / pixabay.com

Takođe od 27. juna je planirano da i Tunis otvori i vazdušne luke, ali i kopnene i morske granice.

Predviđeno je da turistima bude omogućen ulazak na osnovu sistema za procenu rizika.

Međutim, zvaničnici u ovoj zemlji su formirali takozvanu Zelenu i Narandžastu listu, na kojima se nalaze zemlje, čiji stanovnici ispunjavaju definisane uslove.

Na Zelenoj listi se nalaze zemlje u kojima je zaraženost korona virusom na niskom nivou i oni imaju obavezu prilikom posete samo da popune sanitarni obrazac online.

Na drugoj, Narandžastoj listi, na kojoj se sada nalazi i Srbija su zemlje u kojima je zaraženost na srednjem nivou. Obaveza turista koji iz tih zemalja dolaze je da popune već pomenuti obrazac online, ali i da dostave PCR test, koji je urađen najkasnije 72 sata pre polaska.

Ove liste bi trebalo, prema najavi, da budu ažurirane na nedeljnom nivou.

Video: Ukoliko želite da pronađete vrata raja na zemlji, morate posetiti ovu destinaciju

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana Kvesic

    30. jun 2020 | 18:04

    Drago mi je da su dali zeleno svetlo za Srbiju. Zanima me sta je potrebno za ulazak u Spaniju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA