≫ 

Najbolji bazen za decu, kako ga izabrati? Postoji 5 vrsta, evo za šta su tačno namenjeni

Evo kako da izaberete bazen koji će odgovarati vašim potrebama, ali i budžetu

  • 0
Dečji bazen

Foto: Pixabay

Razmišljate o kupovini dečjeg bazena poslednji čas pred buduće toplotne talase, ali niste sigurni za koji model tačno da se opredelite? Ne brinite, za vas smo pripremili detaljan vodič koji će vam pomoći da izaberete najbolji bazen, koji će  vam u potpunosti odgovarati.

Potrebe svake porodice su različite.  Ako su vaša deca vrlo mala, verovatno će želeti da se brčakaju i da uče  da plivaju, ali kako odrastaju, želeće više prostora za plivanje i dovoljno prostora za igranje igara u vodi. Zato je važno razmišljati dugoročno, jer ćete bazen koristiti dugo vremena.

U obzir treba uzeti i kvalitet bazena.  Na primer, možete kupiti jeftiniji bazen od vinila, ali na kraju ćete potrošiti više novca na popravke i održavanje nego što biste platili bazen napravljen od mnogo kvalitetnijeg materijala.

Važno je napomenuti da nikada ne kupujete preko interneta, na pijaci ili od komšije polovan ("malo je korišćen") bazen, već isključivo u registrovanim prodavnicama jer ćete samo tako znati da li je on potpuno bezbedan za upotrebu.

Pre nego što izađete napolje da merite veličinu bazena važno je da utvrdite da li će samo deca koristiti bazen, koja dubina i oblik vam odgovaraju, gde će bazen biti postavljen, imate li dovoljno vode za punjenje, koliki je vaš budžet.

Dečji bazen

Foto: Pixabay

U nastavku vam otkrivamo osnovne modele dečjih bazena:

 

Gumeni bazeni za manju decu 

 

Porodice sa malom decom se najčešće odlučuju za kupovinu gumenih bazena koji se mogu postaviti u dvorištu i u stanu. Postoje razne dimenzije, od bebi bazena do onih namenjenoj deci predškolskog uzrasta. Oblici mogu biti različiti - kružni, pravougaoni, čettvrtasti, a neki modeli dolaze i da dodacima, kao što su tobogani, krov, prskalice, mesto za sedenje i igru. Za bebe je važno da obezbedite bazen sa mekanim podom, a poželjno je i da ima ivice na naduvavanje i neku vrstu tende koja će vaše dete štiti od sunca.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olteni in rulota (@olteni_in_rulota) on

 

Cena bazena za bebe bez krova je od  600-700 dinara, dok cena bazena za bebe sa krovom, tendom može biti 3.500 dinara i više.

Bazeni sa "tvrdim" stranicama ili bazeni na naduvavanje?

 

Bazeni sa "tvrdim" stranicama (snapset bazeni) su karakteristični po ivicama napravljenim od čvrste gume i oni se ne naduvavaju. Lako se montiraju i povoljni su, a jedina mana je što se voda iz njega lakše preliva.

Važno je napomenuti da uz ove modele ne ide dodatna oprema, poput pumpe sa filterom, prekrivača ili stepenica. U ponudi se nalaze snapset bazeni veličina 20 x 25cm, 152 x 25cm, 182 x 38cm i 244 x 45cm.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by C•H•I•C•O (@speedhustlechico) on

 

Najčešća veličine bazena sa tvrdim stranicama su 120 x 25cm, 152 x 25cm, 182 x 38cm i 244 x 45cm, a cena može da varira od 1.700 do 4.000 dinara i više.

Bazeni na naduvavanje su odličan izbor za decu, pogotovo imajući u vidu da dolaze u najraznoraznijim oblicima, koji su posebno zanimljivi mališanima. Lako ih je postaviti i naduvati, a jedina mana im je što se mogu lako probušiti. 

Uz njih ne dolazi dodatna oprema, a najčešće se u zapakovanoj kutiju nalaze i kompleti za lepljenje koji će vam pomoći da sanirate oštećenje, ukoliko se bazen probuši.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gavin Lin (@inflatable_factory_gavin) on

 

Postoje različite dimenzije, tako bazeni na naduvavanje mogu imati dužinu i do 10 metara.

Porodični bazen

 

Porodični bazen je veliki bazen u koji cela porodica može istovremeno da pliva. Iako je bazen ove veličine prevelik za neka dvorišta, on može biti dobar izbor ako imate dovoljno prostora i ako želite pametno da uložite novac, jer će vaša deca i dalje moći uživati u njemu - kada odrastu i postanu tinejdžeri.

U zavisnosti od vaših potreba možete odabrati dva modela "easy set" (lako sklopive) bazene ili montažne (nadezmne).

"Easy set" (lako sklopivi) bazeni su veoma popularni poslednjih godina, jer omogućavaju lako postavljanje, a daju potpuni komfor za celu porodicu. Dovoljno je samo da izvadite bazen iz kutije, naduvate gornji prsten i sipate vodu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Frugal Squirrel (@thefrugalsquirrel) on

 

Cene takođe mogu da se razlikuju u zavisnosti od dodatne opreme, te tako najpovoljniji "easy set "bazen možete da kupite po ceni od 4.000 dinara, a ako poželite veći model koji dolazi sa pumpom moraćete da izvojite oko 25.000 dinara.

Za razliku od lako sklopivih bazena, montažni (nadzemni) zahtevaju nešto više umeća za postavljanje. Oni poseduju metalni ram, uglavnom dolaze u većim dimenzijama i za njih ćete morati da odvojite nešto više novca. Moramo napomenuti da je kupanje u njima posebno iskustvo.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Catherina (@familie_haushalt_arbeit) on

 

Cena bazena se kreće od 14.000 dinara, a za bazen u koji staje oko 20.000 litara vode treba odvojiti više od 100.000 dinara.

(Kristina Milošev/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA