≫ 

Prvi čarter ka Španiji kreće 15. jula i to na ostrvo koje je u potpunosti covid-free

  • 1
Majorka, Palma Nova Foto: Pixabay.com

Ovo magično letovalište je jedno od onih koje su često posećivali naši turisti koji su letovali u Španiji. Barem je tako bilo tokom ranijih godina. A kako će to sve izgledati ove sezone, saznaćemo u drugoj polovini jula.

Za sada dostupne infromacije navode da je za 15. jul planiran prvi čarter let iz Srbije ka španskom letovalištu Palma de Majorka.

Obavezne mere usled pandemije u Španiji

Od 1. jula su uvedene nove mere na teritoriji Španije, pa je državljanima iz zemalja Evropske Unije i zemalja potpisnica Šengenskog sporazuma dozvoljen ulazak u zemlju. Takođe, ulazak u Španiju je dozvoljen, pored ostalih i stanovnicima Srbije, prema poslednjim dostupnim informacijama.

Jedna od zemalja koja je teško prošla kroz pandemiju, svakako je i Španija. Ukupan broj obolelih do sada je 297.625, a preminulih 28.385, dok se u kritičnom stanju nalazi 617 ljudi.

Majorka, Palma Nova Foto: Pixabay.com

I u ovoj zemlji je digitalizovan obrazac zdravstvene kontrole putnika, poznat kao PLC, što bi svakako trebalo da ubrza tranzit putnika. U tom obrascu su turisti u obavezi da navedu adresu na kojoj će boraviti, kao i informacije o tome da li osećaju neki od simptoma korona virusa i da li su bili izloženi infekciji u proteklom periodu.

Dokument se može popuniti digitalno, ali je planirano da bude dostupan za popunjavanje i u avionu, tokom putovanja za Španiju.

Sem toga, prilikom dolaska će svim putnicima biti na aerodoromu izmerena temperatura, a uz pomoć termičkih kamera će biti izvršena i dodatna kontrola putnika, kojoj će prisustvovati i medicinsko osoblje.

Međutim, ako se prilikom vizuelne provere od strane medicinskog osoblja primeti bilo kakav sumnjiv slučaj, može se dogoditi da bude izvršeno i testiranje.

Cene letovanja na Majorki

Španija, more, Majorka Foto: Pixabay.com

Najjeftinija ponuda u ovom trenutku za 15. juli iznosi nešto više od 1.000 evra po osobi.

U nju je uračunato 10 noćenja na bazi polupansiona u hotelu sa 3 zvezdice i povratna avionska karta od Beograda do Majorke. Reč je o hotelu sa 3 zvezdice, a u navedeni iznos nije uračunata obavezna turistička taksa, koja iznosi 1 evro po osobi i po noći za hotele sa jednom, dve i tri zvezdice. Navedena taksa se plaća na recepciji hotela i to još od 01.07.2016. godine.

Dostupni su i hoteli više kategorizacije na Palma de Majorki. A cene paket aranžmana u odnosu na kategorizaciju smeštaja i uslugu koja je u ponudi se kreću od oko 1.050 evra po osobi, pa do oko 2.060 evra, koliko košta smeštaj na bazi noćenja sa doručkom u hotelu sa 5 zvezdica, nadomak plaže.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA