Može se i u Turskoj letovati za 230 evra, ali postoji jedna caka na koju nije spreman svako

Ako ste spremni da provedete u autobusu i do 25 sati, onda možete letovati za 230 evra

  • 7
turska foto: pixabay.com

Počev od 12. juna je Turska dozvolila ulazak stranim turistima, a sve je to umnogome povećalo interesovanje turista za letovanje u ovoj zemlji.

Turska jeftinije, ali autobusom

Ranije je bilo uobičajeno da u toku letnje sezone budu organizovani čarter letovi, što je u velikoj meri olakšavalo letovanje u Turskoj.

Naravno da su i sada te opcije u ponudi, ali i one koje podrazumevaju autobuski prevoz. Međutim, ako niste spremni da u autobusu provedete čak i duže od jednog celog dana i noći, onda je možda bolje i da ne razmišljate o ovoj opciji.

Primera radi, do jednog od najčuvenijih turskih letovališta, Kušadasija, putovanje autobusom u proseku traje oko 25 sati, plus – minus koji sat.

Koliko košta letovanje u Turskoj?

Ukoliko odlučite da krajem jula letujete u Kušadasiju, cena za 10 noćenja u dvokrevetnoj sobi iznosi oko 230 do 300 evra po osobi u hotelu sa 2 zvezdice, dok je oko 320 do 440 evra cena u hotelu, koji ima 3 zvezdice.

Krajem avgusta su predviđene za nijansu niže cene i kreću se od oko 230 do oko 320 evra u drugoj polovini tog meseca.

Ako je vaš izbor smeštaj u hotelu sa 4 zvezdice, cena je krajem jula oko 790 evra, a oko 710 evra krajem avgusta.

Kušadasi Kušadasi / Foto: Pixaxbay

Letovalište Sarimsakli je takođe interesantno mnogima, a cene se kreću od oko 500 evra po osobi krajem jula u hotelu sa 2 zvezdice, pa do oko 420 evra na samom kraju avgusta.

U hotelu sa 3 zvezdice se cene kreću od oko 480 evra do oko 400 evra, krajem avgusta, odnosno početkom septembra.

Nešto više od 900 evra košta letovanje u Sarimsakliju na bazi 10 noćenja uz odabranu uslugu krajem jula, kao i početkom avgusta, u dvokrevetnoj sobi. A skoro 800 evra iznosi sve to isto, ali krajem avgusta meseca.

Našim turistima su interesantna letovališta i Antalija, ali i Kemer, Alanja i Marmaris. A ono što je dobro kada je u pitanju letovanje u Turskoj autobusom jeste veliki broj hotela, koji su em različite kategorizacije, em nude različit tip usluga, pa samim tim svako može pronaći smeštaj i uslugu koja mu u potpunosti odgovara.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    13. jul 2020 | 10:48

    25 sati do Istanbula pa još nekoliko za dalje. Kakav je to odmor? Orva tri dana na pkaži sedeti u pozi fetusa, zgrčen. Tri dana je potrebno da se mišići opuste i da možete da se ispružite. To isto vas posle čeka kad se vratite kući.

  • tea

    13. jul 2020 | 14:12

    ako ides na odmor idi kao covek da te drugi sluzi i da kazes da si bio na odmoru.

  • Vidovnjak

    13. jul 2020 | 11:20

    Kod turaka?! Ni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA