≫ 

Srbi se interesuju za letovanje u gotovo svim zemljama, osim u ovoj

Za Italiju gotovo da ne postoji interesovanje građana Srbije

  • 4
amalfi foto: pixabay.com

Ulazak u Italiju je od 1. jula zabranjen svima, izuzev onima koji dolaze iz zemalja sa područja Evropske Unije i iz zemalja koje su povezane sa Šengenskim prostorom. Takođe, ova zabrana se ne odnosi, pored ostalih i na građane Srbije, za sada.

Ako su u pitanju stranci, koju su poslom vezani za Italiju, a boravili su duže od 15 dana van zemlje, oni će biti u obavezi prilikom povratka u zemlju da se testiraju, te da budu u samoizolaciji u trajanju od 2 sedmice.

Putovanja u Italiju u doba pandemije

Čini se da zemlja, koja je bila jedno od žarišta korona virusa u Evropi više i nije tako interesantna turistička destinacija za srpske turiste.

- Interesovanje za Italiju gotovo da ne postoji - izjavio je za Telegraf Milan Vasić, komercijalni direktor turističke agencije Plana Tours.

Stanje u zemlji poslednjih dana u vezi sa pandemijom nije baš na zadovoljavajućem nivou, posebno nakon što je otkriveno da je jedna osoba poreklom iz Bangladeša zaražena, pa je pažnja stručnjaka usmerena na definisanje novih mera, kako bi se sprečilo širenje takozvanih uvezenih slučajeva.

- Najveće interesovanje, kao i svake godine je od sredine jula do kraja avgusta s tim što očekujemo da se sezona ove godine produži do sredine oktobra, s obzirom na to da je kasno počela - dodao je.

Što se srpskih turista tiče, zbog donošenja novih mera u vezi sa putovanjem u Grčku je prisutno smanjeno interesovanje, ali kako navode iz Plana Tours-a primetna je tražnja za letovalištima u Bugarskoj, Turskoj i Španiji, mada je interesovanje svakako u značajno manjoj meri od očekivane.

Šta kažete vi? Razmišljate li o letovanju ove godine?

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    13. jul 2020 | 18:59

    Italija nije za 🍅turiste zato

  • Vatro Marx

    13. jul 2020 | 19:04

    U koliko mije poznato da España ne zahteva nikakve kontrole moze se ici na odmor bez ikakvih problema. Cijene mi nisu poznate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA