≫ 

Jedna zemlja je i te kako profitirala od srpskih turista ovog leta

Pogađate, Turska

  • 2
Belek, Antalija, Turska Belek / Foto: Pixabay

Verovali ili ne, ali u ovom trenutku jedna od retkih zemalja koja dozvoljava nesmetani ulazak srpskim turistima je Turska. Baš zato i ne čudi što su se mnogi preorjentisali i odlučili da leto 2020. provedu baš u nekom od turskih letovališta.

Trenutno je u Tursku moguće putovati jedino avionom, jer su drumske granice prema Bugarskoj za naše turiste još uvek zatvorene, a po preporuci Evropske Unije.

Što se testiranja tiče, ono nije obavezno niti zahtevano. Jedino što je obavezno jeste provera telesne temperature na aerodromu. Kasnije, prilikom prijavljivanja u hotel će turisti popuniti obrazac i izjasniti se o svom zdravstvenom stanju.

Nije zgoreg pomenuti da je u Turskoj zabeleženo ukupno 224.252 zazaženih korona virusom, a da je od posledica Covid-19 do sada preminulo ukupno 5.580 ljudi, dok se njih 1.248 nalazi u kritičnom stanju.

Ipak, zemlja je otvorila svoje granice i trudi se da spasi, što se spasti može u oblasti turizma.

Koliko košta letovanje u Turskoj?

Ukoliko odlučite da letujete u Alanji, trebalo bi da znate da većina hotela nudi All inclusive uslugu. A čak ima i hotela koji nude gratis za dvoje dece uz dve punoplatežne osobe. U tom slučaju će za mališane biti naplaćen samo avio prevoz.

U periodu od 5. do 16. avgusta je cena aranžmana po osobi, koja uključuje smeštaj u hotelu sa 3 zvezdice u Alanji i avio prevoz ukupno 735 evra.

Ako je vaš izbor hotel sa 4 zvezdice, u istom periodu, cena po osobi je nešto niža od 800 evra. A usluga u hotelu je na bazi All inclusive.

turska foto: pixabay.com

Oko 1.070 evra će vas sve to isto koštati, ali u hotelu sa 5 zvezdica u Alanji.

Na oko 20 kilometara od Antalije se nalazi letovalište Belek. Kao i u mnogim drugim turskim letovalištima, tako i ovde postoje mahom hoteli više kategorizacije, a većina ih takođe nudi pomenutu uslugu.

Cena paket aranžmana koji uključuje 10 noćenja na bazi usluge All inclusive u jednom od hotela sa 5 zvezdica i avio prevoz po osobi iznosi 1.580 evra u periodu od 9. do 19. avgusta.

Kemer je još jedno od poznatih letovališta, za koje se nude paket aranžmani sa uključenim avio prevozom.

Za boravak u hotelu sa 3 zvezdice od 19. do 29. avgusta u tom letovalištu je potrebno izdvojiti 673 evra po osobi. Usluga je takođe na bazi All inclusive. Prvo dete uzrasta od 2 do 7, odnosno od 7 do 12 godina plaća 199 evra, dok drugo dete uzrasta od 2 do 12 godina plaća 426 evra. Za mališane do 2 godine starosti je potrebno doplatiti 50 evra.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • angelina

    1. avgust 2020 | 14:01

    Turska ali i Bosna sa Neumom, ja cu isto otici makar na izlet u Neum, vidim sad da turisticke agencije isto organizuju, ali ja cu ipak uzeti mms rent a car, sigurnije mi je nego busom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA