≫ 

4 zemlje u koje građani Srbije mogu ići slobodno bez PCR testa: Možda još nije kasno za letovanje

Izbor je prilično sužen, a samo su dve u regionu

  • 13
turska plaza more letovanje

Foto: Pixabay

Zbog aktuelne epidemije korona virusa u Srbiji mnoge zemlje su nam zatvorile vrata. Čini se da na leto 2020. godine imamo nikad manji izbor destinacija na koje možemo otići.

Dok Crna Gora zbog epidemiološke situacije u Srbiji mesecima nije otvorila granicu za Srbe, Grci su pak, imali dobru volju, ali su se ubrzo predomislili.

Hrvatska, s druge strane, traži negativan PCR test koji je urađen minimum 72 sata pred putovanje.

Pa, gde građani Srbije mogu slobodno da idu? Izbor je prilično sužen, a od 4 zemlje koje imaju more, samo su nam dve u regionu.

Albanija

 

Saranda

Saranda / pixabay.com

Neke od naših turističkih agencija imaju u ponudi i letovanje u Sarandi. No, zbog trenutne situacije u vezi sa pandemijom, moguće je ići preko Severne Makedonije koja dozvoljava tranzit srpskim putnicima. Preko Crne Gore pak, nije moguće ići.

Najjeftinija varijanta u privatnom smeštaju za četvoročlanu porodicu u Sarandi početkom avgusta iznosi 170 evra, koliko košta iznajmljivanje apartmana koji nije kategorisan. Ukupne je površine 50m² i poseduje 2 spavaće i kupatilo, a od centra letovališta je udaljen oko 750 metara.

A u jednom od hotela sa 3 zvezdice za 7 noći, takođe početkom avgusta je potrebno izdvojiti 180 evra. Hotel se nalazi na plaži i samo 150 metara je udaljen od centra letovališta.

BiH

 

Bosna, Neum

Neum / pixabay.com

Jedina zemlja u koju kolima slobodno možemo ići je Bosna i Hercegovina, a srpski turisti su to uveliko otkrili, pa je tako jedini grad na Jadranskom moru Neum, prepun naših ljudi.

Ipak to nije loša alternativa za odmor, jer je taj primorski gradić od Beograda udaljen tek nešto više od 500 kilometara, a blizu je i ostalim državama regiona.

Kako pišu mediji, Neum je trenutno pun turista jer priliku za odmor koriste svi građani Bosne i Hercegovine koji ranije možda ne bi posetili ovo mesto za odmor, ali sada je ono jedina sigurna alternativa usled krize koju je doneo korona virus.

Turska

 

Turska

foto: pixabay.com

Verovali ili ne, ali u ovom trenutku jedna od retkih zemalja koja dozvoljava nesmetani ulazak srpskim turistima je Turska. Baš zato i ne čudi što su se mnogi preorjentisali i odlučili da leto 2020. provedu baš u nekom od turskih letovališta.

Trenutno je u Tursku moguće putovati jedino avionom, jer su drumske granice prema Bugarskoj za naše turiste još uvek zatvorene, a po preporuci Evropske Unije.

Što se testiranja tiče, ono nije obavezno niti zahtevano. Jedino što je obavezno jeste provera telesne temperature na aerodromu. Kasnije, prilikom prijavljivanja u hotel će turisti popuniti obrazac i izjasniti se o svom zdravstvenom stanju.

Egipat

 

Hurgada

foto: pixabay.com

Srećom, Egipat neće tražiti PCR test srpskim turistima, a nedavno su uspostavljeni mnogi čarter letovi ka letovalištima na Crvenom moru.

Drugo pitanje koje će vam uputiti mnogi ako čuju da ste odlučili da letujete u Egiptu je gotovo sigurno vezano za bezbednost. Sve to je i sasvim logično, kada se uzmu u obzir brojni teroristički napadi koji su potresli ovu zemlju.

Ipak, bezbednost u turističkim rizortima je na visokom nivou, u to nema sumnje. Poslednji teroristički napad se dogodio prošle godine u maju, kada je turistički autobus nalateo na eksplozivnu napravu nadomak piramida u Gizi, kojom prilikom je povređeno 17 osoba.

Video: U ovom trenutku nemamo uslove posedovanja PCR testa

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neka tamo

    3. avgust 2020 | 13:00

    U sve navedene ne bih isla ni da mi plate.

  • felix

    3. avgust 2020 | 13:20

    Dubai može

  • malena

    3. avgust 2020 | 21:26

    Paaa... možda Albanija. U poslednje vreme čitam mnogo komentara vezanih za nju, i još nisam naletela na loš. Uglavnom je svi hvale. Zato možda u septembru kupim karte za privatne letove za grupe, i odem tamo. Valjda će situacija biti stabilnija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA