≫ 

Kako u praksi izgleda rezervacija ležaljki na plažama u Italiji?

Jedna od novina u Italiji jeste i rezervacija mesta na plažama

  • 0
amalfi foto: pixabay.com

Sada kada pandemija korona virusa u jednom od najvećih evropskih žarišta polako jenjava, donete su neke nove mere. Italija do danas beleži blizu 250.000 obolelih i 35.190 preminulih, dok se u kritičnom stanju nalazi 42 pacijenta.

Granice zemalja Evropske Unije su otvorene, pa se shodno tome očekuje i veći priliv turista u Italiju.

Podrška turizmu i nove mere

Prema rezultatima nedavno sprovedenih anketa, čak oko 93% Italijana će ove godine odmarati u svojoj zemlji.

Želeći da to podrži, Vlada je donela Uredbu, koja omogućuje davanje vaučera svim Italijanima u iznosu od 500 evra za plaćanje smeštaja u zemlji. Mada takozvani bonus za odmor ne prihvataju svi hoteli, mnogi stanovnici Italije su ipak odlučili da ne napuštaju zemlju zarad odmora ove godine.

U različitim regionima su predviđene različite mere zaštite. Naravno, socijalno distanciranje se mora poštovati, kao i obavezna dezinfekcija, što se svakako odnosi i na plaže.

Plaže se moraju rezervisati samo u nekim regijama i to uglavnom samo one, koje su u privatnom vlasništvu.

U oblasti Kapmanje, gde su čuvena letovališta Positano i Amalfi je uveliko uveden sistem za rezervacije mesta na plažama. Za to se koriste telefonske aplikacije, a termini su ograničeni. Tako posetioci biraju da li će na plaži boraviti između 7 i 13h, između 13 i 19h ili u toku celog dana. Na pojedinim plažama u toj oblasti je omogućeno i naručivanje pića i hrane iz lokalnog bara unapred, kako bi posetioci izbegli čekanje.

Zanimljivo je da čak i na plažama, na kojima se ne naplaćuje ulaz u toj regiji, posetioci imaju obavezu da pozovu broj 089763810 i rezervišu svoje mesto. A obavezni su i da plate 1 evro ma dnevnom nivou za boravak na plaži ako nisu stanovnici Italije.

Stanovnici oblasti Ligurija imaju mogućnost da posete specijalizovane sajtove, na kojima su navedene infromacije o zauzetosti plaža i na njima nije obavezna rezervacija.

Na plažama u regiji Toskane su posetioci u obavezi da ostave ime i prezime prilikom posete, kako bi usled ustanovljavanja da je neko pozitivan na korona virus bio lakše pronađen.

Ležaljke i suncobrani su na svim plažama postavljeni na propisnoj udaljenosti, a dezinfekcija se redovno vrši u skladu sa propisanim merama.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA