≫ 

Sve je više srpskih turista u Egiptu, ali evo šta morate znati ako se odlučite za Hurgadu

Ne mora obavezno biti nešto što će vam se dopasti, evo i zašto

  • 5
Hurgada Telegraf.rs

S obzirom na ograničeni broj dozvoljenih destinacija ovog leta, mnogi su se odlučili da letuju u Egiptu. Ukoliko ste i vi već kupili avionsku kartu ka svom all-inclusiv hotelu, koje obično nude turističke agencije, budite sigurni da će vam smeštaj biti tako opremljen da uopšte nećete morati da izlazite iz njega.

Kako je letovati u Hurgadi?

Sve u svemu, bezbrižno. Kada uživate u all-inclusive usluzi, nemate brige u vezi sa novcem jer je manje-više sve plaćeno. Sam hotel je kao mali grad, ima sve - od restorana do svoje bolničke ordinacije.

Možete da se opustite u baru, uživate u spa centru ili da izađete na plažu i kupate se u prozirnom Crvenom moru. Voda je toliko čista da jasno vidite šarene ribe koje privaju oko vas.

Ako niste ljubitelj slane vode hoteli imaju svoje bazene, a neretko i male akva-parkove. U ponudi su obično i brojne sportske aktivnosti: tenis, kuglanje, aerobik...

Uz malu doplatu možete da probate čak ronjenje ili vožnju džipovima kroz pustinju.

Zaista zvuči idealno. Ipak, mnogi od nas bi posle nekoliko dana odmaranja, želeli da prošetaju i upoznaju se gradom, predelima, domaćom gastronomijom i kulturom.

Hurgada Telegraf.rs

Šta možemo videti?

Kada napustite luksuzne hotele koji se ređaju duž obale mora i prođete pored uličnih prodavača, ubrzo ulazite u ruralni i neuređeni deo grada. Iako ste u državi gde je jedna od najvažnijih drevnih civilizacija nekada počivala, tu čar nećete osetiti u Hurgadi.

Agencije nude izlete do Kaira, ali im se cena kreće od 70 do 100 evra po osobi i putuje se oko 6–7 sati autobusom. Da li je jedan dan dovoljan da pogledate piramide u Gizi? Nekoliko sati provedenih tamo može biti dovoljno za selfi sa sfingom u pozadini, ali se ne možete istinski posvetiti ovoj 5.000 godina staroj civilizaciji.

Da li zaista vredi prelaziti na drugi kontinent kako biste nedelju dana proveli u hotelu?

Piramide, Egipat, dezinfekcija, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Ukoliko želite da odmarate, i uz flašu piva gledate zalazak suca na horizontu, Hurgada je idealna destinacija za vas, ali ako ste željni upoznavanja kulture, i želite zaista da uronite u Egipat, možda je pametnije da pronađete avio karte direktno za Kairo.

Video: Jutjuber se popeo na vrh piramide, pa završio u zatvoru

(T.S./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aaa

    12. avgust 2020 | 20:16

    Bila i dosla pre neki dan..Fenomenalno,svima toplo preporucujem.

  • plavi safir

    12. avgust 2020 | 20:40

    Bila sedam godina za redom u Hurghadi. Preporučujem, samo gledajte da je dobar hotel, bar 4 zvezdice. A ako izlazite u grad ignorišite prodavce jer su vrlo naporni.

  • Bojcica

    12. avgust 2020 | 19:25

    Voda je sada svuda čista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA