≫ 

Najbolje plaže Budvanske rivijere: Jedna je čak bila proglašena najlepšom u Evropi!

Plaža Bečići je čak bila proglašena jednom od najlepših u Evropi

  • 6
Budva Foto: Pixabay

Budva je jedno od najstarijih naselja na Jadranu koje zbog svog istorijskog nasleđa, obale duge 38 km i čak 17 plaža, predstavlja najvažnije turističko odredište Crne Gore.

Budvanske plaže po kvalitetu peska spadaju u najviše kategorije, a sve na svoj način pokazuju neodoljiv šarm i jepotu, i čini se da je i najduži odmor prekratak da bi se stiglo uživati u svakoj od njih.

Plaže Budvanske rivijere veoma raznolike - sa mnogo peščanih uvala, zaklona, rtova i manjih ostrvaca, te smo rešili smo da vam otkrijemo one koje se smatraju najlepšim i najinteresantnijim.

U nastavku saznajte koje su najbolje plaže Budvanske revijere:

Mogren

Mogren je plaža koja se nalazi u blizini Starog grada od koga je udaljena 150 metara. Okružena je bujnom vegetacijom, i sastoji se od dva dela, Mogren I i II, koje su razdvojene tunelom u obliku pećine. Peščana plaža Mogren je jedna od najlepših plaža u Crnoj Gori. Godine 2004. godine dobila je međunarodno priznanje "Plava zastavica".

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Стилист Визажист Черногория (@daria__lushina) on

Jaz

Jaz je najveća plaža u području Budvanske rivijere. Šljunkovita plaža dugačka je 1,2 km i nalazi se na udaljenosti od 2,5 km od Budve. Plaža je podeljena na dva dela, jedan deo je zakupljen, dok je drugi namenjen nudistima. Na zapadnom delu Jaza nalazi se izvor pitke vode koja se uliva u more. U zaleđu se nalazi autokamp kapaciteta 2000 mesta. Treba još napomenuti da je Jaz zaštićeno prirodno dobro I kategorije.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Bane Krstic (@saicoder) on

Sveti Stefan

Sveti Stefan, šarmantno malo ostrvo okruženo tirkiznim morem jedna je od najlepših znamenitosti u Crnoj Gori. Nekadašnje ribarsko selo danas je pretvoreno u luksuzno letovalište. Dve plaže Svetog Stefana protežu se sa obe strane padine koja povezuje hotel sa obalom koja je ukupno dugačka 1.170 metara. Jedna strana rezervisana je za goste luksuznog hotela,  a druga pripada opštini i na njoj možete boraviti besplatno.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Marek Wedman (@marekwedman) on

Kamenovo

Izuzetno lepa plaža prepoznatljiva po tirkiznoj vodi i peščanoj obali. Ime je dobila po kamenjaru koje je more naslagalo na istočnoj strani uvale Kamenovo. Zbog svog povoljnog položaja na jugoistoku, tokom celog dana je okupana suncem. Postoji nekoliko kafića i restorana na ovoj lokaciji.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Bečići apartmani Tresorelle (@becici_2020) on

Plaža Bečići

Plaža Bečići osvojila je "Grand Prix" (velika nagrada Zlatna palma) 1935. godine u Parizu kao najlepša plaže u Evropi. To je peščana plaža dužine 2.000 metara prepoznatljiva po raznobojnom pesku koji potiče od stena. Plaža se prostire od rta Zavala (gde se nalaze takođe prelepe plaže) do rta Đevištinje (čista voda), izdeljena je na više hotelskih i javnih kupališta. Okružena je hotelima najviše kategorije i odličnim restoranima nacionalne i internacionalne kuhinje.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Marek Wedman (@marekwedman) on

Pržno

Plaža Pržno nalazi se ispred istoimenog tipično primorskog naselja. Kombinacija je peščane i delom stenovite plaže, Plaža je okrenuta prema zapadu što zalazak sunca čini ovde posebno lepim. Takođe, u ovde se nalaze i maslinjaci zbog kojih je ovo područje svrstano u zaštićene prirodne rezervate Pored plaže nalazi se niz kafića i restorana.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Cetinje jedna priča (@cetinje_cg) on

Plaža Ričardova glava

Ričardova glava je mala, šljunkovita plaža dugačka samo 100 metara. Ono što ovu plažu čini posebnom je njen položaj jer se nalazi ispred zidina Starog grada. Dobila je ime po glumcu Ričardu Vidmarku koji je tu snimao film “Dugi brodovi” 1963. godine. Plaža je veoma popularna među ljubiteljima sunčanja i plivanja.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by ZORANA (@s_zorana_) on

Trsteno

Plaža Trsteno se nalazi duboko izmedju dva rta, pet kilometara zapadno od Budve. Plaža je peščana, a voda čista i plitka, što je čini savršenom za porodicu sa decom. Zahvaljujući položaju, zastićena je od velikih talasa i jakih jetrova. Ležaljke i suncobrani mogu se unajmiti,  a uz more se nalazi i nekoliko kafića. Do plaže se može doći autobusom koji kreće iz Budve na svakih 30 minuta ili automobilom.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by montenegro.ig (@montenegro.ig) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA