≫ 

Ako i vi ove godine letujete u Crnoj Gori, nemojte propustiti da odete na ova 3 fantastična izleta

Iskoristite priliku ovog leta kada nema gužvi

  • 2
herceg novi kotor meljine bokokotorski zaliv foto: pixabay.com

Ukoliko ove godine odlučite da letujete u Crnoj Gori, potrebno je da obratite pažnju na sve trenutno aktuelne mere i da obezbedite zahtevana dokumenta za prelazak granice. A kada sve to učinite, onda možete izabrati jedno od brojnih letovališta u ovoj zemlji.

Međutim, ako spadate u turiste koji teže aktivnom odmoru, onda bi trebalo da razmislite o izletima koji će vaš odmor upotpuniti.

Poseta manastiru Ostrog

Manastir Ostrog Printskrin: Rtcg.me

Ovo je jedan od najčešćih izleta koji se nude mnogim turistima u Crnoj Gori. Obično je u pitanju jednodnevni izlet, na koji se kreće rano ujutru, a vraća se kasno uveče.

Tom prilikom se posećuje Gornji manastir Ostrog, u kome se nalazi i telo Svetog Vasilija Ostroškog, a zatim i Donji manastir.

Budući da je u pitanju vrlo posećeno pravoslavno svetilište, to nije čudno što je i ovaj izlet jedan od najtraženijih u Crnoj Gori.

Poseta najlepšem vidikovcu u Boki

Boka Kotorska foto: pixabay.com

Tvrđava San Đovani se nalazi iznad Kotora i vrlo je interesantna destinacija za posetu, primarno zato što se sa njenih zidina pruža jedan od najlepših pogleda u celoj Boki Kotorskoj.

Celokupna pešačka staza je nešto duža od 6 km u jednom pravcu, a svaki kilometar puta je i te kako vredan, jer ćete biti nagrađeni fenomenalnimi pogledom.

U gradu su dostupne i organizovane pešačke ture, a u ovu avanturu se možete uputiti i samostalno.

Njegošev mauzolej na Lovćenu

Njegošev mauzolej, Lovćen foto: pixabay.com

Na području Nacionalnog parka Lovćen se nalazi mauzolej posvećen Petru Drugom Petroviću Njegošu, koji je podignut na mestu Njegoševe zavetne crkve.

Ukoliko želite da posetite Nacionalni park Lovćen, treba da znate da je cena ulaznice 2 evra po osobi, dok deca uzrasta do 7 godina ovaj nacionalni park mogu posetiti potpuno besplatno.

Cena ulaznice za mauzolej je 3 evra, s tim da deca plaćaju 50 centi manje.

Postoji mogućnost i obilaska mauzoleja uz pratnju profesionalnog vodica. U ovom nacionalnom parku se nalaze i Ivanova korita, kao i rodno mesto dinastije Petrović Njegoš, selo Njeguši, koje je takođe poznato i po vrhunskim gastronomskim specijalitetima.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран Ловћенац

    16. septembar 2020 | 22:02

    Ма која црна гора,ко год оде тај није нормалан док је милогорац на власти

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA