≫ 

Letovanje za samo 96 evra: U ovom crnogorskom letovalištu željno čekaju turiste iz Srbije!

Postsezonskoj ponudi na moru zaista je teško odoleti

  • 5
Čanj foto: printscreen/youtube/ Solutions4you Montenegro

Ako imate šest slobodnih dana i 96 evra u džepu, možete da odete na brzinski odmor u bratsku nam Crnu Goru! Naime, toliko košta šest polupansiona u Čanju, u vili koja ima bazen, teretanu i igraonicu za decu, a svi sadržaji su na raspolaganju do kraja oktobra. Prethodnih godina, u ovo doba nije bilo moguće pronaći istovetnu ponudu za manje od 200 evra, što dovoljno govori o tome koliko je sezona “pukla” i koliko su vlasnici privatnih objekata spremni da izađu u susret gostima - samo da ih privuku da dođu.

Malo, živopisno mesto, smešteno između Petrovca i Bara, ove godine pretrpelo je ozbiljnu štetu zbog pandemije korona virusa.

Jedini gosti Čanja bili su Podgoričani, jer im je ovo mesto geografski najbliže, a kako zbog pandemije nije bilo gužve cela Biserna obala, dugačka malo više od jednog kilometra, bila im je na raspolaganju “od jutra do sutra”. Cene plažnog mobilijara takođe su bile ispod uobičajenih - dve ležaljke i suncobran koštali su od šest do osam evra u špicu sezone. Pa ipak, ni tako niske cene nisu mogle da spasu sezonu u Čanju, jer gostiju, jednostavno, nije bilo dovoljno.

"Zvrjali" su prazni i kafići, iako su cene bile pristupačne - cene kafe kretale su se od jednog do 1,80 evra (u zavisnosti od vrste), sokova od 1,20 do dva evra, koliko je koštalo i pivo.

Čim su mere Nacionalnog koordinacionog tela malo ublažene za one koji imaju državljanstvo Srbije, vlasnici apartmana i vila u Čanju pohitali su da iskoriste priliku i probaju da koliko-toliko “iščupaju stvar”. Internet su preplavile ponude za smeštaj kakve u ovom delu Mediterana nikada nismo mogli ni da zamislimo!

Iznajmljivanje četvorokrevetnog apartmana, idealnog za porodicu, na samoj Bisernoj obali u Čanju košta od 19 do 23 evra, a na 300 do 600 metara udaljenosti od plaže cene strmoglavo padaju - lepo opremljeni apartmani sa klima-uređajem i internet vezom koštaju od 16 do svega 12 evra za noć! U pojedinim oglasima moguće je pronaći ležaj u dvokrevetnoj sobi za svega tri evra, ali se zato kupatilo deli sa gostima koji iznajme druge dve sobe na vertikali. Kada je reč o ceni plažnog mobilijara, cena kompleta - dve ležaljke i suncobran - iznosi svega pet evra, i to u prvom redu do mora.

Čanj foto: printscreen/youtube/ Solutions4you Montenegro

Ako ne možete da se pohvalite dubinom džepa, onda bi odlazak u Čanj ove miholjske jeseni bio dobro rešenje za vas. Dugoročna vremenska prognoza kaže da će se temperature vazduha kretati od 23 do 28 stepeni, kiše će biti tek povremeno, a temperatura mora biće između 20 i 23 stepena.

I ne zaboravite da pre polaska u Crnu Goru uradite test na koronu, inače nećete moći da pređete granicu. Biće vam dovoljan negativan nalaz na serološkom testu na Igm antitela, kao dokaz da trenutno niste zaraženi Kovidom 19. Ovaj test košta 1.200 dinara po osobi i može se uraditi i u privatnim akreditovanim laboratorijama.

Video: Kon: U Srbiju je iz Crne Gore prošle nedelje ušlo 40 hiljada ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA