≫ 

Najpopularniji izleti u Turskoj i Egiptu: Da li ste posetili neke od ovih fenomenalnih atrakcija?

U zavisnosti od toga u kom mestu letujete u Egiptu ili u Turskoj, zavisiće i koji su vam izleti dostupni, ali i najisplativiji

  • 0
Egipat Foto: Pixabay

Nekome je mrsko da jednostavno 7 ili 10 dana tokom odmora boravi samo u hotelu i ne vidi ništa od okoline. A nekome ja opet upravo to vid idealnog odmora.

Da li je bolje jedno ili drugo, nije tako jednostavno odlučiti, jer svako ima neke svoje navike.

U svakom slučaju, ako se odlučite za letovanje u Turskoj ili Egiptu, vrlo je verovatno da će vas privući ideja da odete na neki izlet.

Međutim, budući da je i dalje na snazi pandemija korona virusa, odnosno brojne mere koje je prate i koje važe u različitim zemljama, to treba prethodno dobro da se o svemu raspitate, kako vam izlet ne bi preseo.

Primera radi, ukoliko trenutno letujete u Hurgadi, a želite da posetite Kairo, biće neophodno da priložite i negativan PCR test. Podrazumeva se da ćete o tome biti informisani ranije od strane zaposlenih u agenciji, koja konkretni izlet organizuje, ali svakako to treba uzeti u obzir, primarno zbog finansija, a zatim i zbog vašeg angažovanja.

Kairo, Egipat Foto: Pixabay/crocmak

U zavisnosti od toga u kom mestu letujete u Egiptu ili u Turskoj će zavisiti i koji su vam izleti ne samo dostupni, nego i koji su u principu najisplativiji.

Najpopularniji izleti u Egiptu

Da li je moguće otići u Egipat na letovanje, a ne posetiti piramide u Gizi ili Kairo?  Svakako je reč o jednoj od najznačajnijih atrakcija, ali se pre toga treba dobro raspitati o uslovima za odlazak. Poznato je da je reč o celodnevnom izletu, te da se obično na put kreće tokom noći, ali oni koji su imali sreću da posete piramide i glavni grad Egipta su saglasni da toliko angažovanje ipak vredi truda.

Osim obilaska Kaira i piramida u Gizi, jedan od atraktivnih izleta u Egiptu jeste i obilazak Luksora autobusom. I taj izlet je celodnevni.

pustinja, egipat Foto: Pixabay

Za mališane je jedna od opcija izlet do Aqua parka Sinbad, koji je poznat po velikom broju tobogana za decu i odrasle, ali i mnogim drugim atrakcijama. Ova izleti uglavnom je poludnevni i primenjuje se All inclusive usluga.

A oni koji su željni nekih naročitih atrakcija se mogu odlučiti za safari u pustinji, kojom prilikom se obilazi i beduinsko selo, te se organizuje i jutarnji safari na specijalnim motorima na četiri točka.

Najpopularniji izleti u Turskoj

Izbor letovališta u ovoj zemlji u velikoj meri utiče i na izbor dostupnih izleta. U slučaju da letujete u Alanji recimo, postoji mogućnost da odete na izlet do grada Demre, odnosno antičkog grada Mire. U njemu je rođen Sveti Nikola, a izlet uključuje i krstarenje do ostrva Kekova i Simen, koja su potopljena.

Još jedan od vrlo atraktivnih izleta iz Alanje, ali i letovalištz Kemer uključuje krstarenje brodićima. U slučaju da letujete u Antaliji, kao i u Kemeru i Beleku, možete se odlučiti i za krstarenje luksuznom jahtom.

Poseta akva parku, odnosno delfinarijumu je još jedan od izleta koji je naročito poznat među turistima, odnosno među osobama koje u Turskoj letuju sa decom.

U samom srcu Anadolije se nalazi čuvena Kapadokija, do koje se organizuje istina, vrlo zahtevan izlet. Obično se radi o dvodnevnoj izletu iz Antalije.

kapadokija Pixabay.com

Jedan od najčešće traženih izleta u Turskoj podrazumeva i obilazak Pamukala. Čuvena Pamučna tvrđava, kako je nazivaju je od Kušadasija udaljena oko tri sata vožnje i definitivno je mesto koje vredi posetiti.

Svi koji borave u turskom letovalištu Sarimsakli, imaju mogućnost da posete stari grad Smirnu, odnosno današnji Izmir, a u normalnim uslovima se organizuju i izleti do grčkog ostrva Lezbos.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA