Koliko tačno novca je potrebno da izdvojite za jesenji odmor u Turskoj?

Cene koje su trenutno dostpne za jesenje aranžmane u Turskoj su i više nego povoljne.

  • 4
Alanja, Turska Foto: Pixabay/Alanja

Kako je jedna od zemalja u koju su slobodno mogli da putuju ovog leta i srpski državljani, Turska se sa pravom trenutno smatra najpopularnijom destinacijom.

Uz to, ove jeseni su cene niže u odnosu na prošlogodišnje, a zemlja je obezbedila sve propisane zdravstvene standarde, kako bi se turisti osećali što je moguće bezbednije.

Turska nije samo najsigurnija destinacija za odmor, već i jedna od trenutno najpopularnijih za turiste iz mnogih zemalja, pa i Srbije.

Mnogobrojni turisti se najčešće odlučuju za odmor u Antalijskoj regiji, a zatim i za letovališta Marmaris i Bodrum, te za Kemer, mada ni Alanja nije zanemarena od strane turista iz celog sveta.

Možda je to zato što su se hoteli u Antalijskoj regiji među prvima prijavili za program zdravstvenih sertifikata o sigurnom turizmu, koji je uveden tokom pandemije. Da bi jedan hotel mogao da stekne takav sertifikat, u obavezi je da ispoštuje 132 utvrđene bezbednosne mere.

Turska Prelepa Antalija / foto: pixabay.com

Jesenji odmor u Turskoj

Bez ikakve sumnje, cene koje su trenutno dostpne za jesenje aranžmane u Turskoj su i više nego povoljne. A ako tome dodate i da u zemlju turisti mahom mogu ulaziti bez testa, izuzev obavezne provere temperature i opšteg zdravstvenog stanja, sasvim je jasno i zbog čega je Turska postala hit destinacija mnogima ove godine.

Primera radi, ako odlučite da posetite Kušadasi polovinom oktobra i to autobusom, cena aranžmana je oko 150 evra po osobi i to za 8 dana.

Nešto manje od 500 evra košta paket aranžman u Kemeru, koji uključuje 10 noćenja u hotelu sa 3 zvezdice i avionski prevoz. Isti takav aranžman, ali kada je u pitanju hotel sa 4 zvezdice je 575 evra po osobi, dok je tek desetak evra više potrebno izdvojiti za smeštaj u hotelu sa 5 zvezdica.

kemer turska Kemer / pixabay.com

U Alanji će vam za paket aranžman, na bazi 10 noćenja uz uslugu All inclusive, u hotelu sa 4 zvezdice i avio prevozom, polovinom oktobra bti potrebno nešto više od 420 evra po osobi.

Nema sumnje da su cene zaista pristupačne i da ipak i ove godine, uprkos mnogim ograničenjima, možemo otići na more.

(Aleskandra Blaževič/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica82

    18. oktobar 2020 | 16:41

    Evo ja vec 2 nedelje putujem po Turskoj, svi troskovi do sad su oko 310 evra. Sve u samostalnoj reziji, posto uvek tako putujem.

  • Slavisa

    18. oktobar 2020 | 16:29

    Bez 1000 E po osobi ne polazi!

  • Ssss

    18. oktobar 2020 | 16:49

    Kakav sad odmor u Turskoj? Zar nije COVID-19 razorni neprijatelj koji preti da nas obrise sa lica zemlje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA