≫ 

Zašto je Hurgada uvek bolji izbor od Šarm el Šeika?

Šarm el Šeik se neće obavezno dopasti svima

  • 1
Egipat, Hurgada Hotel Carribean World Resort, Soma Bay / foto: Telegraf

Postoje brojne preporuke vezano za letovanje u Egiptu, koje će pomoći turistima da uživaju u izabranom letovalištu u toj zemlji. 

Ali čak i ako se svih njih pridržavate, moguće je da ne odaberete letovalište u kome ćete u potpunosti uživati, pa je baš zato važno da se o tome informišete na vreme.

Često je Hurgada prvi izbor mnogima, mada ima i onih koji radije biraju Šarm el Šeik. Međutim, kao i sva druga letovališta, tako i ova dva imaju i svoje prednosti i mane.

Kao jedan od kurioziteta kada se pominju ova egipatska letovališta, često se navodi da su ona brodom udaljena svega 20 minuta vožnje. Međutim, ako odlučite da putujete kolima od Hurgade do Šarm el Šeika ili u obrnutom smeru, biće vam potrebno oko 6 sati vožnje.

Hurgada ili Šarm el Šeik?

Svako ko je posetio ova dva letovališta lako može da odluči da li mu se više dopada jedno ili drugo.

I dok ljubitelji snorklinga i ronjenja, recimo, radije biraju Šarm el Šeik, dotle oni koji žele da uživaju u odmoru, u pravom smislu te reči, svakako biraju Hurgadu.

Utisci turista su podeljeni. Mada gotovo svi hvale oba letovališta, kao lepo uređena, iako za nijansu Hurgada uvek ima prednost. 

Naime, ono što se izdvaja kao mana odmora u Šarm el Šeiku jeste ulaz u vodu, koji podseća na ulazak kao u bazen u većini slučajeva. A opet u zavisnosti od toga za koji hotel se odlučite.

egipat more hurgada foto: pixabay.com

Sa druge strane, poznato je da u Hurgadi svaki hotel ima svoju plažu i izlaz na more.

Svakako treba pomenuti i boju mora, koja je definitvno lepša u Hurgadi.

Inače, ulaz u vodu u većem delu Šarm el Šeika je očišćen od korala, a uglavnom je prilično dug. Pa ako niste ljubitelj jako dugog ulaska u more, onda znate koje letovalište od ova dva bi trebalo da izaberete. Ipak, ima delova u kojima imate mogućnost da prošetate do pontona i uđete direktno u more. Kome se to dopada, naravno.

Za svakoga ima po nešto u oba egipatska letovališta, u to nema sumnje. Samo treba izabrati ono koje vama u datom momentu više odgovara.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA