Tursko letovalište u kome je usred oktobra temperatura mora 25 stepeni: Šta čekate?

Još uvek nije kasno za letovanje

  • 0
Alanja, Turska Alanja / Foto: Pixabay

Iako je u našoj zemlji stigla jesen i temperature su niže, još uvek postoji šansa da uživamo u moru i kupanju. Mnogi naši turisti su ove godine, silom prilika odabrali neka od turskih letovališta za odmor.

Prema trenutno dostupnim podacima, u Turskoj je zaraženo ukupno 342.143 osobe, dok je izlečenih 299.679. Preminulih je 9.080, a u kritičnom stanju se nalazi ukupno 1.408 pacijenata.

Do sada, zemlja se uspešno bori protiv pandemije korona virusa, a našim turistima je gotovo sve vreme ulazak u Tursku dozvoljen, uz poštovanje donetih propisa.

Najposećenije tursko letovalište

Jedna od destinacija u ovoj zemlji, koju posećuju brojni srpski turisti, svakako je i Alanja. Smeštena je u regiji Antalije i naročito je poznata po brojnim hotelima različite kategorizacije, dugim, peščanim, prostranim plažama i odličnoj ponudi ugostiteljskih objekata.

Jedan od njavećih akva parkova u celoj zemlji se nalazi upravo u ovom letovalištu. 

Većina plaža u Alanji je ovenčana Plavom zastavicom, što garantuje najpre čistoću mora.

Često se navodi da je ovo letovalište naročito omiljeno među mlađom populacijom i to najpre zbog bogatog noćnog života.

Alanja u jesen

Alanja, Turska Foto: Pixabay

Ovo je jedna od destinacija, koju možete poseteti čak i toku oktobra i novembra. Prosečna temperatura mora u Alanji u toku oktobra meseca je blizu 25 stepeni. Tačnije 24,7, dok je u novembru ona za oko 3 stepena niža.

Što se temperature vazduha tiče, ona se tokom oktobra uglavnom kreće između 26 i 33 stepena u toku dana. Početkom novembra ove godine je prognozirana temperatura između 24 i 27 stepeni. Prema trenutno aktuelnoj prognozi, vreme u Alanji će se pogoršati u drugoj polovini novembra, što znači da biste i odmor trebalo prema tome da isplanirate.

Međutim, ono što je posebna pogodnost kada su u pitanju hoteli širom Turske jesu bazeni. Naime, većina hotela više kategorizacije u toj zemlji, svojim gostima nudi mogućnost da uživaju u kupanju u hotelskim, otvorenim ili zatvorenim bazenima, tako da u principu vremenske prilike i nemaju naročit uticaj na uživanje u odmoru u ovoj zemlji.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA