≫ 

Idealna destinacija za sve koji žele da letuju u novembru: Jeftiniji aranžmani, a more toplo!

Kipar se vratio na velika vrata, potreban vam je samo negativan PCR test

  • 1
Grčka, Kipar, Italija Foto: Pixabay.com

Retke su destinacije koje trenutno državljani naše zemlje mogu da posećuju, usled ograničenja putovanja prouzrokovanih trenutno aktuelnom pandemijom korona visura. Zato su verovatno mnogi bili oduševljeni kada je nedavno objavljena vest da je Kipar otvorio granice za srpske državljane.

Istina, neophodno je dostaviti i negativan test, ali je moguće posetiti ovo ostrvo i uživati u sunčanju čak i tokom novembra.

Ostrvo sa oko 340 sunčanih dana godišnje

Zahvaljujući svom položaju, Kipar se može smatrati idealnom destinacijom čak i u vreme kada je u našoj zemlji već uveliko jesen.

Jedno od najpoznatijih kiparskih letopvališta jeste i Aja Napa, grad smešten u jugoistočnom delu ostrva.

Iako je pre nekoliko decenija ovo letovalište bilo naročito poznato među mlađim britanskim turistima, te je nosilo epitet kiparske Ibice, danas je reč o letovalištu potpuno drugačijeg koncepta. 

Od ukupno 27 plaža, koliko ih broji Aja Napa, njih čak 14 je nosilac Plave zastavice, što jasno ukazuje na to o kakvim plažama se radi.

Aja Napa u novembru

Virus Outbreak Cyprus Enticing Tourists, Ayia Napa, Aja Napa, Kipar Foto: Tanjug/AP

Lako se može dogoditi da sezona na Kipru traje čak i u novembru, mada je oktobar jedan od lepših meseci za posetu ovom ostrvu.

Trenutna temperatura vazduha u Aja Napi, recimo je 26 stepeni, dok je trenutna temperatura mora viša za 2 stepena. Neko bi rekao idealno. 

Tokom novembra meseca se očekuje da najniža temperatura mora u Aja Napi bude između 21 i 22 stepena Celzijusove skale.

Što se cena tiče, one su svakako niže nego u jeku sezone, ali morate imati u vidu da Kipar ipak nije naročito povoljna destinacija. Svakako, nećete zažaliti što ste odvojili toliko novca, jer je ostrvo fenomenalno.

Neke od agencija imaju u ponudi i odmor u Aja Napi, a cene se kreću od minimum 38 evra po osobi i po noću, za smeštaj u hotelu sa tri zvezdice na bazi izabrane usluge.

Svakako na tu cenu treba dodati i cenu povratnog leta, kao i cenu testiranja i ostale neophodne troškove.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oks

    24. oktobar 2020 | 21:39

    Samo još koji dinar da sakupi za test i eto me u Aja Napl

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA