≫ 

Možda aranžman za Egipat košta 400 evra, ali evo koliko još morate odvojiti za izlete

Ukoliko, naravno želite da posetite Kairo ili Luksor

  • 2
Kairo

foto: pixabay.com

Egipat je jedna od zemalja koja je našim turistima mahom bila dostupna. Trenutno je neophodno dostaviti negativan test, ali je definitivno to jedna od destinacija, koja je ove godine bila naročito posećena. 

Izleti u Egiptu

 

Destinacija koja je naročito zanimljiva iz različitih razloga jeste i Hurgada. Uživanje u lepotama Crvenog mora ili u fenomenalnim plažama po kojima je ovo egipatsko letovalište poznato, samo je jedan deo ponude. Tu su i brojni izleti koji se iz Hurgade organizuju, ali i mogućnost uživanja u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima.

Inače se Hurgada sastoji iz tri dela, pa osim modernog turističkog centra, poznatog po dugom i lepo uređenom šetalištu, ovde možete upoznati i stari deo grada, ali i njegov noviji centar.

Zapravo, gde god da krenete, naićičete na neki zanimljiv detalj. 

Inače je Hurgada u ne tako davnoj prošlosti bila omanje ribarsko mesto. Ali nakon gradnje brojnih hotela i rizorta, vremenom postaje jedno od najpoznatijih letovališta u tom delu Egipta.

Kairo

foto: pixabay.com

Osim u posetu Kairu, iz Hurgade možete otići i na izlet do Luksora. Safari, dajving o snorkling su aktivnosti, koje mnogi turisti žele da isprobaju dok letuju u Hurgadi, pa su i ti izleti zastuljeni u ponudi. Svakako treba pomenuti i Rajsko ostrvo i Orange Bay. Kao i posetu Velikom akvarijumu i Kući delfina.

Naravno, cene se mogu neznatno razlikovati od hotela do hotela, sve u zavisnosti od organizatora. Kairo i Luksor u proseku koštaju oko 80 evra.

Koliko koštaju izleti iz Hurgade?

 

Svi zleti su naravno fakultativni. Ali pre nego što se za neki odlučite, dorbo se raspitajte o detaljima, najpre vezano za dužinu putovanja.

Primera radi, cena izleta do Kaira iznosi 80 evra. Isto toliko trenutno košta i izlet iz Hurgade do Luksora.

Ukoliko se odlučite za super safari džipom, cena je 30 evra za odrasle i duplo manje za decu. 

Cena izleta do Rajskog ostrva iznosi 35 evra za odrasle. Deca u ovom slučaju plaćaju 20 evra.

Luksor

foto: pixabay.com

Isto toliko košta i izlet do ostrva Utopia, gde turisti mogu da se okušaju u snorklingu i drugim aktivnostima. U cenu je osim snorkling opreme, uključen i ručak i piće.

Za one koji žele da isprobaju ronjenje sa bocom, cena aktivnosti iznosi 45 evra po osobi. 

Odrasli plaćaju 35 evra, a deca 15 ukoliko žele da posete Kuću delfina i da uživaju u vremenu provedenom sa tim divnim stvorenjima.

Izlet koji uključuje posetu Velikom akvarijumu košta 35 evra za odrasle i 20 evra za decu.

Video: Zaigralo se srpsko kolo usred Hurgade, a kolovođa je, ni manje, ni više Egipćanin

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    24. oktobar 2020 | 12:06

    Samo ludaci plaćaju ovoliko para bezobraznim srpskim agencijama za izlete.Ko god hoće može za 10 do 20 evra na sve izlete preko srpskog zeta,arapina koji organizuje izlete samo za srbe i odlično priča srpski.Znaju ga u svakom hotelu,samo tražite kontakt

  • Vanja

    24. oktobar 2020 | 15:36

    Preko Mohameda cene dole bar 30%. Nase agencije samaraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA