Lek koji obavezno morate imati u koferu ako planirate da letujete u Egiptu

Egipatski Antinal je isti kao bosanski Enterofuril

  • 0
Hurgada, Egipat foto: Telegraf.rs

I ptice na grani znaju da se voda sa česme ne pije u Egiptu, ali iako mnogi nasumično pretpostavljaju da će dobiti amebe iz Nila, istina je zapravo drugačija.

Zapravo voda sa česme je tehnološki ispravna, ali je previše hlorisana zbog čega se može javiti dijareja praćena visokom temperaturom. Zato je potrebno piti flaširanu vodu tokom čitavog odmora, a vodu sa česme koristiti za tuširanje i pranje zuba.

Pojedini vodiči su takođe doprineli dezinformacijama da u Egiptu ne bi trebalo jesti povrće i voće zbog toga što se navodno pere vodom sa česme. Ispostavilo se da to nije tačno, posebno u hotelima sa pet zvezdica.

A odakle dolazi led?

Još jedna dezinformacija koja je preplašila srpske turiste jeste onda da se led pravi od vode sa česme. Ipak, pitali smo Egipćane koji su nam objasnili da se on kupuje i potpuno je siguran za konzumiranje.

Lek protiv dijareje u Egiptu

Sve i da ste poneli neki lek iz Srbije, nijedan ne pomaže osim egipatskog Antinala, odnosno bosanskog Enterofurila koji su identični (na bazi nifuroksazida).

I jedan, i drugi su istog sastava i najbolje deluju na bakterije. Ipak, ne bi trebalo da ih uzimate preventivno već u tom slučaju nabavite neki drugi probiotik koji obavezno treba piti jednom dnevno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA