≫ 

Mislite da su turski all inclusive hoteli prazni preko zime? Varate se, evo ko najviše tada dolazi

Penzionerski turizam cveta u Turskoj

  • 2
turska

foto: pixabay.com

Ne kaže džabe naš narod da ne treba umeti, nego znati. Čini se da se upravo time rukovode i mnogobrojni stanovnici Nemačke, koji su pronašli rešenje da ugreju svoje kosti i u zimskom periodu, a da istovremeno za to ne daju baš naročito mnogo novca.

Sa temperaturama od oko 20 stepeni u novembru do oko 15 tokom janura u proseku, koji je i najhladniji mesec, Antalija je posebno interesantna nemačkim državljanima koji su u penziji, ali i mnoga druga turska letovališta.

Vrhunac je dostigao broj nemačkih turista u Turskoj tokom 2015. godine, kada je zabeleženo 5,5 miliona turista iz te zemlje. Dve godine nakon toga je broj opao na 3,5 miliona, ali je činjenica da je Turska jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Nemačke.

Iako veliki broj stanovnika Nemačke najpre bira Grčku, a zatim Španiju za letnji odmor, Turska je na visokom trećem mestu najčešće posećivanih destinacija.

Ali to nije osnovni razlog zbog koga Nemci, naročito oni u starijoj životnoj dobi, borave u Turskoj.

Em jeftinije, em prijatnije

 

Provesti penzionerske dane na mestu gde je toplije nego u Nemačkoj, a pritom nije ni skupo se nametnulo kao idealno rešenje za mnoge nemačke penzionere.

U letovalištu Side postoji hotel Oleander, koji je nosilac 5 zvezdica i u kome u toku letnjih meseci uživaju mnogobrojni turisti iz celog sveta.

A u periodu kada nije sezona, tu imaju običaj da dolaze penzioneri iz Nemačke. Doduše, neki od njih tu borave i u toku letnjih meseci, ali im je posebno zadovoljstvo da u Turskoj provedu hladne zimske mesece i da se ne smrzavaju u svojoj zemlji, već da uživaju u lepotama zemlje, koja je poznata po oko 300 sunčanih dana godišnje.

Turska

foto: pixabay.com

Ne samo da uživaju u lepotama mesta, nego se i odlično zabavljaju, jer je mnogima to postala već dugogodišnja praksa. I ne samo u ovom letovalištu i u ovom hotelu, već u mnogim drugim letovalištima duž turske obale.

U hotelu imaju uslugu na bazi All inclusive, što znači da nemaju potrebe da dodatno troše novac. Samim tim su svesni da je ovo ipak isplativiji način da provedu hladne zimske mesece.

A da se ne bi baš skroz opustili, jer im je hrana i piće u velikoj količini na raspolaganju, mnogi od njih koriste i dodatne pogodnosti u vidu teretane, bazena i drugih dostupnih aktivnosti u hotelu u kom borave.

Ne samo da se tokom zimskih meseci u Turskoj oporave, nego i uštede. A pritom se i odlično zabave. Malo li je?

Video: Telegraf u Kapadokiji: Ovako izgleda letenje balonom iznad jednog od najlepših mesta na svetu

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    28. oktobar 2020 | 10:50

    Tako je bilo u FNRJ. Moja baka iz Beograda je sa porodicnom penzijom boravila svake zime od 1971-1976 u Dubrovnik, Opatiji ili Rabcu. I jos joj je preostajao deo penzije.

  • Mirsada memic

    24. septembar 2022 | 10:27

    Postovani Zeljela bi zime provesti u Turskoj . Decembar Januar , Februar i Mart. Pa vas pitam dali imate ponudu za 2 osobe a mozda i 4 Hvala LP

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA