"Za Srbe VIP tretman": Egipćanin otkriva zašto su naši turisti uvek povlašćeni u njegovom rizortu

Tačno 1.687 srpskih turista letovalo je u ovom rizortu od početka avgusta ove godine

  • 6

Dvadesetosmogodišnji Moataz Esmat iz Egipta je menadžer za odnose sa gostima u poznatom rizortu "Caribbean World Soma Bay" koji se nalazi na 50 kilometara od Hurgade. Obožava Srbiju i uči srpski jezik kako bi mogao što bolje da komunicira sa gostima hotela iz Srbije. Koliko ga privlači naša kultura svedoči i činjenica da čita naše poznate pisce, obožava srpske proizvode, ali i svaki slobodan trenutak koristi da poseti Srbiju - i to ne samo Beograd i Novi Sad, već i ostale manje gradove.

- Egipćani vole Srbe iz mnogo razloga. Prvo, zbog naših istorijskih relacija posebno u vreme Jugoslavije i Tita. Drugo, Srbi su jako obrazovani bez obzira na generaciju, lepo pričaju engleski, imaju stila i što je najvažnije, manire - kaže Esmat u razgovoru za "Telegraf".

Egipat, Hurgada

foto: Caribbean World Resort Soma Bay

Premda je ove godine povećan broj srpskih turista u Egiptu i ta brojka od avgusta 2020. u rizortu "Caribbean World" iznosi 1.689, srpski turisti tradicionalno borave ovde već osam godina, a neki su čak redovni gosti. Prošle godine je u ovom rizortu od avgusta do oktobra letovalo njih 1.067.

- To je ponajviše zbog naše peščane plaže koja je dugačka, a tako velikih plaža nema u samoj Hurgadi. S druge strane, sobe su jako prostrane i osoblje je prijateljski nastrojeno - ističe.

Egipat, Hurgada

foto: Caribbean World Resort Soma Bay

Esmat ne krije da je osoblje pomalo pristrasno prema Srbima, pa tako naši ljudi obično dobijaju najbolje sobe.

- Često ih zovemo u a-la-cart restorane koji se posle iskorišćenog vaučera naplaćuju, imaju VIP tretman posebno ako su dolazili prethodnih godina, a ujedno im pomažemo da dobiju i najbolju cenu za safari i krstarenja.

Egipat, Hurgada

foto: Caribbean World Resort Soma Bay

Kao menadžer za odnose sa gostima, Moataz kaže da mu najviše prija što upoznaje ljude iz svih zemalja sveta i uči ponešto i o njihovoj kulturi.

- Meni je u opisu posla da budem ljubazan sa svima, ali to i nije tako teško. Od prvog do poslenjeg dana želim da gosti budu zadovoljni uslugom. Ima, naravno, nekad ludih zahteva kao, na primer da prave rođendasku žurku u jednoj sobi svi zajedno. To je, recimo protiv pravila hotela.

A ima li turista u decembru i januaru?

 

- Naravno. Nije tako hladno. Temperatura mora je 22 stepena, a bazeni se greju - zaključio je Moataz u razgovoru za "Telegraf".

Eto ideje za Novu godinu...

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    25. oktobar 2020 | 16:31

    Moje drugarice spavale s njim za kafu i kolače

  • jelica

    28. oktobar 2020 | 19:47

    Moataz legenda! Covek koji ce vam svojom dobrotom ulepsati letovanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA