≫ 

Zemlje koje smo hteli, ili ne, upoznali ove godine: Kad korona spusti rampe, vidici se prošire

Ni slutili nismo ovakav scenario

  • 0
Foto: Pixabay.com

Iako mnogima nije bilo u planu da menjaju destinaciju, na kojoj su planirali da provedu letnji odmor, ova sezona je definitivno drugačija od prethodnih. U to više nema nikakve sumnje. Pandemija korona virusa je uticala i na izbor zemlje, u kojoj ćemo letovati ove godine.

Brojni turisti su čekali strpljivo da Grčka otvori granice, a zatim i Crna Gora. Ali se to ipak nije desilo. Barem nije bilo onako kako su mnogi očekivali.

Foto: Pixabay.com

Zato su se ljudi, silom prilika uglavnom, a ne svojom voljom preorjentisali na letovanje u zemljama koje su našim državljanima bile dostupne.

Kao favorit su se pojavile Turska i Albanija, a za njima nije zaostajao ni Egipat. Bilo je i onih, koji su odlučili da letuju u Bosni i Hercegovini, pa je u jednom trenutku Neum bio prenatrpan, što se ranije nije događalo.

Bilo kako bilo, nisu izostale ni reakcije članova raznih foruma i grupa o ovim temama.

Egipat, Hurgada foto: Caribbean World Resort Soma Bay

Na temi koja se tiče letovanja u Egiptu, jedan od članova je upravo to i u šaljivom tonu prokomentarisao:

- Ali znate sta je zanimljivo. Ne postoje uporniji turisti od turista koji idu u Egipat. Nema tog terorističkog akta, arapskog proleća, virusa, PCR testa, karantina, pa i nuklearnog napada koji mogu da nas nateraju da odustanemo od Egipta. Pogledajte većinu grčkih turista, mali broj otišao u Egipat, Tursku, deo u Neum. Ostali osedeli nadajući se da će Grčka otvoriti granicu. A mi se ne damo, bravo za nas!

Nisu izostajala hvaljenja destinacija ni u Albaniji. I dok je bilo onih, koji su tvrdili da nikada nogom ne bi kročili u tu zemlju, dotle je bilo i onih koji su se na taj korak odlučili i ostali oduševljeni.

Mahom pozitivne utiske su mnogi naši turisti poneli i iz Albanije. Iako su pojedinci imali određenih predrasuda pre odlaska, čini se da su one tokom boravka nestale. A to najbolje potvrđuje jedan od utisaka sa letovanja u ovoj zemlji:

Foto: Pixabay.com

Celokupan utisak je sledeci:

- Hvala koroni, donela je nesto dobro, a to je Albanija koja je iznad svih naših očekivanja. Ne znam da li bih je nekad uopste obišla, a bila bih na gubitku. Tako da ako se razmišljate šta sledeće godine, moj odgovor je Albanija. Za manje pare kupate se u čistom tirkizom Jonskom moru i nemojte misliti da niste dobrodošli, jer ćete biti i te kako odlično dočekani. Poredila sam dosta Albaniju sa Grčkom, ne da bih umanjila vrednost Grčke, nikako, Grčka je moja najveća ljubav, već da biste mogli da shvatite bolje jer zna se da naši ljudi dosta obilaze Grčku. Srdačno predlažem da Albanija bude na vašem spisku narednih putovanja, pobedite predrasude i strah, samo napred do ovih dobrih domaćina i prelepe destinacije!

Koju ste destinaciju vi otkrili ovog leta?

(Telegraf.rs/Aleksandra Blažević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA