≫ 

Destinacije na kojima se možemo kupati već u aprilu: U ove zemlje smo dobrodošli i u 2021.

Priprema za letnju sezonu

  • 8
More

Foto: Pixabay.com

Zahvaljujući svom položaju, odnosno prosečnim temperaturama u toku aprila, odnosno maja, svakako se izdvajaju Egipat i Turska kao potencijalne destinacije u kojima možemo uživati u kupanju i sunčanju i u toku prolećnih meseci.

Egipat u proleće

 

Temperatura mora u aprilu u egipatskom letovalištu Hurgada u proseku je oko 22 stepena. Maksimalna prosečna temperatura vazduha tokom tog meseca je 30 stepeni, ali je minimalna oko 19.

Egipat, Hurgada

foto: Caribbean World Resort Soma Bay

U toku aprila su noći u Hurgadi definitivno prijatnije, a kako mesec odmiče,dani su obično topliji. Vreme je suvo, a ovaj period je idealan za kupanje u moru za one ljude, koji ne uživaju u preterano toploj vodi.

Ipak, za one kojima to ipak smeta, na raspolaganju je poseta Hurgadi tokom maja meseca. Oko 24 stepena je prosečna temperatura mora u tom periodu, a izuzetno su male i šanse da budu zabeležene padavine tokom tog meseca.

Minimalna prosečna temperatura vazduha tokom maja u Hurgadi je 23 stepena, dok je oko čak 34 stepena maksimalna prosečna temperatura vazduha.

Turska u proleće

 

Ukoliko se ipak odlučite da prolećne mesece provedete u Turskoj, trebalo bi da znate da je minimalna temperatura vazduha u aprilu mesecu u letovalištu Alanja u toku dana između 17 i 21 stepen, dok je u toku noći od 15 do 17. Temperatura vode u tom letovalištu u toku aprila je oko 17 stepeni.

U letovalištima Side i Kemer je temperatura vode tokom aprila oko 18 stepeni, a temperatura vazduha se kreće od 11 do 17 stepeni u Kemeru, odnosno od 17 do 22 u letovalištu Side.

 

Kad je u pitanju Antalija, temperatura mora u toku aprila je oko 14, dok je najniža temperatura vazduha između 12 i 14, a najviša dnevna između 16 i 22 stepena.

U toku maja meseca je u mnogim turskim letovalištima temperatura mora oko 20 stepeni, dok se temperatura vazduha kreće između 16 i 25 stepeni.

Kao najtoplije letovalište u ovoj zemlji se izdvaja Alanja, a mnogi koji su je posetili u maju su naveli da je pojedinih godina bilo moguće čak i kupanje u moru u tom periodu.

Video: Sada više nigde nema nikog: Nijagarini vodopadi bez turista

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    16. januar 2021 | 14:52

    U Antaliji i Alanji, moze da se ,desi i da pocetkom juna bude hladnije, tako da kupanje u aprili, uz veliki procenat vlage, je laz.

  • MAJa

    16. januar 2021 | 13:51

    Malta

  • Mila

    16. januar 2021 | 17:11

    Izbegavaš gde ima naših prenašminkanih i prenadurlenih i odmoriš se kao čovek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA