≫ 

Zbog čega je Sardinija jedna od najskupljih evropskih destinacija za letovanje?

Biće da su glavni krivac egzotične plaže

  • 0
Sardinija, Italija Foto: Pixabay.com

Tek jedna od pokrajina u Italiji jeste i ostrvo Sardinija, koje je na neki način odvojeno od ostalih delova zemlje. Zato se i razlikuju ovlašćenja u odnosu na druge italijanske regije, pa u pojedinim segmentima može da se posmatra i kao odvojena autonomna celina.

Na ovom i nekoliko manjih ostrva živi blizu 1,7 miliona stanovnika, te se smatra srednje naseljenom italijanskom pokrajinom.

Sardinija Italija Foto: Pixabay.com

Zbog nepovoljnog položaja, ali i ne tako jednostavnih prirodnih, odnosno istorijskih karakteristika, ostrvo se smatra jednim od najslabije razvijenih područja Italije.

Uprkos tome, Sardinija je ponela epitet evropskih Kariba.

Fenomenalne plaže

Možda baš zato što na Sardiniji nije primetan masovni turizam, kao u nekim drugim pokrajinama u Italiji, može da se pohvali prilično dobrom ponudom u svakom smislu. Praktično se ostrvo deli na južni deo, koji je pristupačniji turistima sa plićim džepom i na severni deo, u kome se nalaze brojni luksuzni hoteli.

Sardinija, Italija Foto: Pixabay.com

Posebno je atraktivan glavni grad ostrva, Kaljari, mada i ostali gradovi i mesta zaslužuju pažnju. Najduža plaža u celoj zemlji, a ne samo na Sardiniji se nalazi upravo u tom gradu. Prekrivena finim, sitnim peskom, plaža u Kaljariju je duga oko 8 kilometara. A brojne omanje uvale, kao i lagune se mogu naći u severnom delu ostrva.

Cene odmora na Sardiniji

Osim cene smeštaja, prilikom planiranja odmora na Sardiniji, svakako treba ukalkulisati i cenu povratne avionske karte, kao i cenu transfera od aerodoroma do hotela i u suprotnom pravcu.

Sardinija, Italija Foto: Pixabay.com

Dve osobe koje žele da na ovom ostrvu odmaraju tokom nastupajućeg leta bi trebalo da izdvoje nešto više od 220 evra. Ističemo da je u pitanju nekategorizovani smeštaj i ujedno najjeftinija opcija trenutno za polovinu jula. U cenu je uračunato 10 noćenja.

Sardinija, Italija Foto: Pixabay.com

Smeštaj pod istim uslovima, ali u hotelu sa 3 zvezdice minimalno košta 530 evra za dve osobe. Najjeftinija ponuda za 10-dnevni boravak u hotelu sa 4 zvezdice i za dve osobe iznosi od 610 evra pa naviše.

Uslovi i period putovanja su isti.

Plaža, Sardinija Foto: Pixabay.com

I na kraju, najjeftinija opcija koja podrazumeva uslugu noćenja sa doručkom za dve osobe i za 10 dana smeštaja u hotelu sa 5 zvezdca iznosi 2.300 evra. Ukoliko želite da odaberete smeštaj iste kategorizacije, ali bez usluge doručka, onda će vas to zadovoljstvo koštati sredinom jula meseca 1.350 evra za dve osobe.

Da li ste već posetili Sardiniju?

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA