≫ 

Jedna od najlepših evropskih plaža je u blizini ovog turskog letovališta: Fetije izlazi na dva mora

Fetije se nalazi na idealnoj lokaciji, budući da ima izlaz i na Sredozemno i na Egejsko more. U blizini se nalazi i jedna od najlepših plaža u zemlji

  • 0
Fetije, Turska, letovanje

Foto: Pixabay/yusufk53

U samom vrhu liste najlepših plaža na svetu nalazi se i prostrana, oko 3 kilometra duga plaža Oludeniz. Upravo to je razlog zbog koga se mnogi turisti odlučuju za letovanje u mestu Fetije, koje izlazi na Egejsko i Sredozemno more.

Do plaže se može stići lokalnim autobusima, takozvanim dolmušima. Inače je Oludeniz plaža poznata i po sprudu koji se nalazi na jednom njenom kraju.

Letovanje za pamćenje

 

Osim po ostacima tvrđave, koji su tokom 15. veka na ovom području izgradili vitezovi sa Rodosa, Fetije je poznato i po brojnim spomenicima iz doba helenizma, ali i rimske vladavine.

Sem toga, ovo letovalište iz godine u godinu posećuje sve veći broj turista, možda upravo zbog plaže koja ne samo da je jedna od najlepših od u Turskoj, nego možda i na celom Mediteranu.

Najbliži aerodorom je udaljen oko 60 kilometara, a u ponudi agencija se nalaze aranžmani različitog trajanja u ovom letovalištu, uz uključen avionski prevoz.

Uzevši u obzir da su vremenski uslovi takvi i da je na tom području takvo strujanje vetrova, Fetije se smatra odličnim izborom za ljubitelje paraglajdinga. Klima u gradu je vrlo prijatna, a sezona traje prilično dugo.

Ipak, plaža Oludeniz, odnosno Plava laguna, koja je deo istoimenog nacionalnog parka, jedno je od osnovnih obeležja ovog letovališta. Mada je udaljena oko 12 kilometara od letovališta, do nje se može stići i takozvanim dolmušima.

U gradu postoje brojni sadržaji za turiste. Osim tradicionalnih turskih bazara, hotelskih kompleksa i kafića, odnosno restorana, ima i sasvim dovoljno diskoteka za one koji vole noćni provod.

Za ljubitelje prirodnih atrakcija tu je i Dolina leptirova, koja se nalazi takođe u okrugu Fetije. Smeštena u podnožju planine Babadag, ova dolina je stanište brojnih vrsta leptirova. Od plaže Oludeniz tokom letnje sezone postoje organizovani izleti i do ove atrakcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA