≫ 

Najposećenije letovalište u Turskoj podno planine Taurus: U Antaliji sezona traje i do 9 meseci

Od ukupno 350 plaža širom Turske, koje su nosioci priznanja "Plava zastavica", u Antalijskoj regiji ih je čak 190

  • 1
Antalija, Turska Foto: Pixabay/yusufk53

Vladar kraljevine Pergam je tokom prvog veka pre Hrista želeo da pronađe mesto koje liči na raj. Pronašao ga je na mestu na kome se danas nalazi poznato tursko letovalište Antalija.

Oko milion ljudi živi u ovom gradu, u kome sezona zna da traje i po 9 meseci godišnje.

Spoj starog i novog

Uz velelepne hotele i turističke objekte, koje prate svi sadržaji potrebni prosečnom turisti, u Antaliji postoji i Kaleidži.

Stari deo grada se nalazi u blizini nekadašnje luke i posebno je atraktivan za upoznavanje istorije ovog poznatog letovališta. Osim starih turskih kuća, tu se nalaze i brojne kaldrmisane ulice, a posetioci mogu uživati u nekom od brojnih kafića ili restorana.

U Anataliji je vrlo izražen spoj starog i novog, koji se ogleda u postojanju ta dva dela grada.

Grad nadvisuje planina Taurus, pa se sa razlogom smatra i vazdušnom banjom, budući da se na području ovog letovališta mešaju uticaji mora i planine.

Godišnje Antaliju poseti više od 10 miliona turista iz celog sveta.

Letovanje u Antaliji

Mnoge turističke agencije u ponudi imaju i aranžmane za letovanje u Antaliji. Tim pre što u gradu postoji aerodorom, pa je i putovanje jednostavnije.

Više od 190 plaža, koje su nosioci „Plave zastavice“ nalaze se na području ovog letovališta. Sve to sa ciljem obezbeđivanja što udobnijeg odmora turistima iz celog sveta.

Budući da je u pitanju milionski grad, Antalija i te kako može da odgovori na zahteve turista različitog ukusa. Osim mora i plaža, te hotela različite kategorizacije, letovalište je poznato i po bogatom kulturnom nasleđu.

Počev od 15. marta, za ulazak u Tursku je potreban negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, kao i popunjen online formular. Obavezu posedovanja testa moraju da ispune sva lica starija od 6 godina. Posebno je istaknuto na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije da se u ovom trenutku potvrda o vakcinaciji ne uzima u obzir umesto negativnog PCR testa.

Ali, ako je suditi prema najavama predstavnika turističkog sektora, državljani Srbije će i ove godine, kao i prošlog leta, kad krene letnja sezona u Tursku moći da putuju bez posebnih uslova i ograničenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    23. april 2021 | 10:15

    Alanja je prelepa, a i džip safari tura po Taurusu tek. Topla preporuka za svakog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA