≫ 

Mesto za beg od gradske vreve: Ljubitelji nudizma su najčešći gosti ovog crnogorskog letovališta

Nastanak Ade Bojane prati zanimljiva legenda

  • 2
Ada Bojana, Ulcinj, Crna Gora, nudizam

Foto: screenshot/Youtube/Discover Montenegro

Razloga zbog kojih je Ada Bojana, jedno od najpopularnijih letovališta na Ulcinjskoj rivijeri tako traženo poslednjih godina ima mnogo. Među najznačajnije se svrstava netaknuta priroda i mogućnost uživanja u nudizmu. 

Iako tek nešto manje od 20 kilometara udaljena od Ulcinja, Ada Bojana nudi uživanje u miru i tišini na obali dužoj od 3 kilometra.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели D.J. 📸 (@nebojegranica_)

 

Legenda o nastanku Ade Bojane

 

Mnogima je ovo mesto poznato iz čuvenog domaćeg filma „Lepota poroka“, koji je na Adi Bojani i sniman osamdesetih godina prošlog veka. Desetak godina pre toga tu je nikao i nudistički kamp, što je bilo gotovo nezamislivo za to vreme.

Danas, kada mnogi uživaju u nudizmu, ovo je upravo mesto gde to mogu da čine bez ikakve bojazni da će to biti pogrešno protumačeno. Tu postoji i istoimeno nudističko naselje danas koje nudi posetiocima brojne sadržaje.

Na putu od Skadarskog jezera, tok reke Bojane je baš na mestu na kome se uliva u Jadransko more, bio ometen olupinom nepoznatog broda, koji je tu u davna vremena potonuo. Upravo ta olupina se smatra, prema legendi, zaslužnom za nastanak ovog nesvakidašnjeg ostrva.

Oko brodske olupine, silom prirode je reka Bojana nanosila najpre pesak i tako je vremenom nastala sada već čuvena ada.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Tamara Jankovic (@tamkalash)

 

Ukupne je površine oko 5 kvadratnih kilometara i po obliku je nalik trouglu. Sa jedne strane je zapljuskuju vode Jadrana, a sa druge dve reka Bojana.

Odmor u netaknutoj prirodi

 

Iako je poslednjih godina donekle ipak komercijalizovana, Ada Bojana ne gubi na svojoj autentičnosti.

Smeštaj je dostupan u sobama i vilama, a ako imate naročitu želju, možete iznajmiti i jednu od sojenica ili uživati u kampu, kako biste osetili pravi duh ovog crnogorskog letovališta.

Sem uživanja u kupanju i sunčanju, ali i u gastronomskoj ponudi, letovalište nudi i mogućnosti za kajtingu. Zato i ne čudi što ljubitelji te sportske aktivnosti često biraju baš Adu Bojanu za odmor.

Poslednjih godina Ada Bojana je najčešći izbor srpskih glumaca i reditelja koji žele da pobegnu iz gradske vreve i uživaju u kupanju, sunčanju i vodenim sportovima na Crnogorskom primorju.

Video: Postoji plaža sa roze peskom, a evo gde se nalazi: Da ne poveruješ koliko je lepo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA