≫ 

Mesto u Crnoj Gori nazvano po srpskom kralju, danas je omiljeno letovalište naših turista

Zbog više od 300 sunčanih dana u toku godine, Petrovac često nazivaju i Grad pod suncem

  • 11
Petrovac, Crna Gora more Foto: Shutterstock

Sa oko 300 sunčanih dana u godini, mirisom borova i stablima maslina, iako ne tako veliko crnogorsko letovalište, Petrovac se može pohvaliti brojnim posetiocima.

Mesto nazvano po srpskom kralju Petru Prvom Karađorđeviću, najčešći je izbor za letovanje porodica sa malom decom, kao turista koji od letovanje žele samo odmor. Mada, blizina Budve čini ga atraktivnim i za mlade, željne provoda.

U tom delu Jadrana, oko 600 metara duga plaža u Petrovcu, smatra se jednom od najlepših. Iako u okolini mesta postoje i brojne uvale i druge plaže, ali je Gradska svakako najposećenija.

Grad pod suncem

Zahvaljujući velikom broju sunčanih dana u godini, Petrovac je poneo ovaj epitet, koji sa ponosom nosi.Osim stabala maslina i borova, u ovom crnogorskom letovalištu ćete imati prilike da uživate i u šetnji pored limunovim stabala, ali i drugog mediteranskog rastinja.

Osim za porodice sa malom decom, koja uživaju na Gradskoj plaži najčešće, Petrovac je dobar izbor i za mlađe, ali i za starije turiste. Zapravo za sve koji ne teže ludom noćnom provodu, već odmoru u pravom smislu te reči. Oni koji i to žele da dožive tokom letovanja, imaju na raspolaganju obližnju Budvu.

Plaže u Petrovcu

Mada je Gradska plaža , prekrivena finim, sitnim peskom, najpoznatija, u blizini Petrovca se nalaze i druge plaže koje vredi posetiti.

Među njima su najpoznatije plaža Lučice i u letovalištu Buljarice.

Tek oko 500 metara deli Petrovac i plažu, na kojoj najviše uživaju mališani. Pri kraju plaže Lučice nalazi se tobogan u vodi, pa ne čudi što najmlađi turisti baš tu najviše i vole da borave. Ova plaža duža je nešto više od 200 metara i na njoj postoje barovi i kafići.

Ukoliko iz Petrovca krenete prema Baru, nakon dva kilometra nailazite na letovalište Buljarice, poznato najpre po par kilometara dugoj plaži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    23. jul 2021 | 19:37

    Ko još id u Crnu Goru samo nek uživaju u svojoj zabiti preko Foče i Tjentišta 😂😂😂

  • Vule

    23. jul 2021 | 18:15

    Nazvano je po domacoj dinastiji Petrovica.

  • Zorka Crnogorka

    24. jul 2021 | 08:42

    A Kako SE zvao Petrovac...prije nego je bio Petrovac....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA