≫ 

Ne, ovo nisu Maldivi: Nestvarno lepa boja mora u komšiluku očarava srpske turiste

Neverovatan pogled na Jonsko more, Krf i okolinu Sarande i Ksamila

  • 5

Albanija je poslednjih nekoliko godina sve popularnija destinacija za letovanje, kako gostiju iz regiona i sveta, tako i turista iz Srbije. Srpski turisti ne kriju oduševljenje ovom zemljom koja svojim morem i plažama očarava lepotom.

Kad vide fotografije napravljene u Albaniji, mnogi pomisle da su one nastale na Maldivima - zbog plaža sa belim peskom i tirkizne nijanse mora.

Severnu obalu zemlje do Otrantskih vrata zapljuskuju talasi Jadranskog mora, dok na jugu Albanija izlazi na Jonsko more, a divlje plaže i mirisne borove šume privlače sve veći broj turista.

Jedna od najlepših plaža, gde pogled na more ostavlja bez daha je Shpella e Pellumbave. 

Naime, ova plaža nalazi se odmah pored plaže Pasqyra, između Sarande i Ksamila. U pitanju je plaža koja važi za jednu od najlepših u ovom delu Albanije.

Plaža je dugačka nekoliko stotina metara i okrenuta je ka otvorenom moru, pa su talasi često veći nego na drugim plažama. Dolazak do plaže Shpella E Pellumbave je takođe vrlo interesantan, jer se do nje dolazi isključivo pešice.

Saranda, Albanija

Foto: screenshot/Youtube/Marko Radulovic

Pri dolasku na plažu postoje kamene stepenice sa kojih se pruža se neverovatan pogled na Jonsko more, Krf i okolinu Sarande i Ksamila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    26. jul 2021 | 19:14

    Jbt koliko smo mi bolestan narod. Oni samo razmišljaju o tome kako mogu da nam naude, a nama treba odmor kod njih...

  • 🤔

    26. jul 2021 | 19:53

    Dosta više o šiptarskoj obali.Plaćaju dobro reklamu?

  • ana

    27. jul 2021 | 07:10

    Svi kritikuju Beograd, Nis, Pancevo... zbog zagadjenja vazduha. A onda se neki od njih upute na Maldive jer je tamo sve divno. E pa dragi moji Maldivi imaju najvece zagadjenje vazduha na planeti. Kao prvo na Maldivima nepostoji drugi nacin uklanjanja djubreta sem spaljivanja. I onda svako ostrvo spaljuje svoje djubre, svaki hotel svaka luka. I u zavisnosti od pravca vetra zagadjeni vazduh ce Vas bas "osveziti". Pa zaposleni imaju specijalne maske koje moraju da nose kad se krene sa spaljivanjem, zaposleni u lukama, hotelima... A turisti ne znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA