5 atrakcija koje morate obići dok letujete u Hurgadi

Hurgada je egipatski dragulj na obali Crvenog mora, koji privlači posetioce iz celog sveta i jedna je od omiljenih turističkih destinacija

  • 0
Viva travel, hurgada Hurgada / Foto: Pixabay

Šta je tako specijalno vezano za Hurgadu, pitate se?

Odakle početi sa nabrajanjem? Hurgada pleni nestvarno lepim plažama koje podsećaju na egzotične predele, a nadomak su ruke. Kontrastom koji pruža tirkizno more, zlaćani pesak sitan poput najfinijeg pudera, dok se u pozadini uzdižu peščane dine. Živopisnim gradskim četvrtima, koje istovremeno odišu atmosferom sa snimanja Kazablanke i modernim građevinama futurističke arhitekture. Gastronomskom ponudom koja zadovoljava najistančaniji ukus. A to je tek delić onoga što vas čeka ako je vaše odredište za ovo leto Hurgada.

Turistička agencija Novi Sad Lider Travel preporučuje Hurgadu turistima svih generacija - od najmlađih do najstarijih, jer nudi prijatan i opušten odmor nasuprot danima nabijenim adrenalinom, ispunjenim vodenim sportovima i akcijom. U Hurgadi željeni tip odmora kreirate sami, a sadržaji su tu, samo čekaju da ih odaberete. Ronjenje koralnim grebenom ili ispijanje mohita na ležaljci - a zašto ne oboje?

Uživaćete u svakom danu provedenom na ovom rajskom odredištu i sigurno ćete poželeti da se vratite i naredne godine. No, hajde da vidimo koje su to atrakcije Hurgade koje ne bi trebalo da propustite tokom ovog letovanja:

Plaže Hurgade

Plaže Hurgade su čudesne, peščane, velike, uređene, sa mnoštvom beach barova i širokom ponudom opreme za sportove na vodi.

Luksuzni rizorti koji se protežu duž obale i severno i južno od grada su zauzeli najbolje peščane delove Hurgade. Čak i ako ne boravite u nekom od hotela, skoro svaki od ovih kompleksa nudi dnevni pristup turistima koji nisu njihovi gosti, zato ga iskoristite i menjajte plaže svaki dan. Pored privatnih plaža luksuznih hotelskih kompleksa, na raspolaganju su vam i javne gradske plaže, koje ni najmanje ne zaostaju lepotom.

Najbolje plaže nalaze se južno od glavnog gradskog područja (zvanog Sigala). Putujte malo južnije i stići ćete do oblasti poznate kao Sahl Hasheesh, u kojoj se nalaze neki od najboljih delova obale Crvenog mora (istoimena plaža je zapanjujuće lepa i prostrana).

Izlet na Rajska ostrva

Ostrva Giftun, poznata i pod popularnim nazivom Rajska ostrva, jedno su od najpopularnijih mesta za izlet brodom kada pođete na Hurgada letovanje. Ostrva krasi predivna priroda, a epitet "predivna" nije ni blizu dovoljan da opiše ono što vas očekuje - nestvarno beli pesak, tirkizna kristalno čista voda, plavetnilo neba, širina, čistina. Imaćete utisak da ste na Karibima - a biće vam lepše nego da zaista i jeste, jer ova ostrva s razlogom nazivaju Rajskim.

Rajska ostrva su idealna za ljubitelje ronjenja i snorkelinga, ali nisu rezervisana samo za profesionalce u ovom sportu. Koralni grebeni su lako dostupni, stoga će do njih lako zaroniti i početnici. Kada zaronite nećete poželeti da se vratite na obalu - morski život Crvenog mora je raznolik i osebujan - videćete jata čudesnih riba, korale, morske sunđere i sl.

Dok veslate blizu obale verovatno ćete uočiti šarene ribe kako "proleću" kroz čistu vodu, a nemojte se iznenaditi ako vas budu pratili delfini - naviknuti su na turiste i vrlo su druželjubivi. Oni koji nisu zainteresovani za podvodne podvige mogu potražiti sklonište od sunca ispod palminog lista na plaži, ležati u hladu i pijuckati hladne napitke dok uživaju svim čulima.

Ronjenje u Gota Abu Ramadi

Takođe poznato i kao "Akvarijum", Gota Abu Ramada je mesto za ronjenje sa neverovatno raznovrsnim i brojnim formama morskog života i koralnim grebenima.

Jedna je od najpopularnijih ronilačkih lokacija u blizini Hurgade, a koriste ga mnogi ronilački centri kao mesto obuke za ronioce početnike. Ako je Hurgada vaša željena destinacija između ostalog i da biste naučili da ronite, verovatno ćete na ovom mestu provesti dosta vremena i uživaćete u svakoj sekundi. Za naprednije i iskusnije ronioce, ogromna raznolikost morskog života je glavna atrakcija.

Videćete ribu lava i ribu klovna kako radoznalo promiču pored vas, ali to nije sve. Mnoge retke životinjske vrste prisutne su na ovom podneblju. Podvodni svet Crvenog mora u neposrednoj blizini Hurgade je fascinantno mesto koje treba videti.

Astronomska noć u pustinji

Blještava svetla grada Hurgade mogu da pokvare posmatranje neba dok se nalazite u samom gradu, ali jedna od najpopularnijih noćnih atrakcija za posetioce ovde su astronomske noćne ture, gde je vaš noćni fokus u potpunosti na pustinjskom nebu koje je preplavljeno zvezdama. Garantujemo da nigde nećete videti toliko zvezda na nebu, kao kada ga posmatrate iz pustinje.

Izleti iz grada nakon sumraka u usamljenu pustinju, gde ćete provesti veče gledajući u čuda noćnog neba sa teleskopom pri ruci radi boljeg pregleda ostaviće vas oduševljenim. Sa neverovatno vedrim nebom u ovom delu sveta, to je jedna od najboljih šansi za većinu ljudi da vide punu lepotu zvezda. Prilično je romantično, takođe.

Istražite pustinju džipom ili kvadrociklom

Čisto sumnjamo da vam provod u vodi može dosaditi, ali ipak ako poželite zabavan sadržaj na kopnu Hurgada leto je idealno i za to. Sa toliko akcije koja se dešava u vodi i ispod njene površine, lako je zaboraviti da vas okružuje pustinja, koja je idealna za avanturističko istraživanje.

Među najpopularnijim stvarima na terenu u Hurgadi su vožnja kvadovima, ekspedicije na džipovima i putovanja kolima u zaleđe peščanih dina. Ne morate da putujete daleko od vašeg hotela da biste otkrili vadije (doline) optočene bagremom, koje se protežu između živopisnih, crveno obojenih planina, koje čine većinu pejzaža istočne pustinje.

Popularan način da doživite pustinjski život je petočasovni safari kvadom u Hurgadi, koji uključuje pauzu u beduinskom selu, gde ćete imati priliku da se "družite" sa lokalnim življem, popijete čaj i jašete kamilu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA