≫ 

Avion - šta beše? Ovako je izgledalo moje prvo putovanje nakon višenedeljnog karantina

Za magazin "Travel" piše novinar Kodeks Bred

  • 0
Avion

Foto: Pixabay

- Moj poslednji let bio je 5. marta. Skoro tri i po meseca kasnije, ponovo ulazim u avion. Ovo je najduži jaz između letova u nešto više od jedne decenije. I moje poslednje putovanje i ovo sledeće su vezani za posao, naveo je za Travel Kodeks Bred, jedan od najpoznatijih autora.

I dok je deo mene opet bio uzbuđen što letim, postojale su i određene sumnje. Svako moje radno putovanje je obično daleko od glamura, a u svetlu trenutnih događaja sam siguran da će biti još jednostavnije. Nakon višemesečnog boravka u karantinu, biće velika promena vratiti se u metalnu pticu i biti u blizini gomile stranaca.

Kada je sve ovo počelo odbrojavao sam dane do novog putovanja. Tada nisam mogao zamisliti da će to biti tako dug period.

Iako sam uzbuđen što ponovo letim, definitivno su moja osećanja pomešana. Svakako se radujem promeni okruženja i osećam uobičajeno uzbuđenje zbog putovanja. Ali drugačija situacija od one u kojoj sam bio prethodnih meseci će svakako izazvati brojne promene. Jednostavni zadaci poput obroka na putu će biti teže izvodljivi nego ranije. Svakako to nije problem kada ste kod kuće.

Čak i na poslednjem putovanju u martu sam dezinfikovao površine u avionu. Za putovanje imam komplet koji uključuje maske, rukavice i zaštitne naočare. Nisam siguran da li ću upotrebiti bilo šta osim maske, ali za ostalo se pobrinula moja kompanija. Nemamo neku određenu politiku, ali svakako sam prvi koji je zakoračio u avion zbog posla, pa pretpostavljam da me to čini zamorčićem.

Kada ćete biti spremni za putovanje?

 

Imam radna putovanja dve nedelje za redom u toku juna meseca. Relativno kratki letovi su u pitanju, a jedno putovanje uključuje i presedanje.

Otkazao sam nekoliko ranijih putovanja tokom proleća, a ono ko je trebalo da bude u aprilu sam pomerio za juli, a sada i za decembar. Ko zna kada će Amerikanci ponovo biti dobrodošli u međunarodnom saobraćaju?

Porodično krstarenje Aljaskom u avgustu se neće dogoditi, ali svakako se moja porodica nada da ćemo otići na severozapad Pacifika. Pokušaćemo da organizujemo odmor bez presedanja. Moja lokalna putovanja u toku ovog meseca će svakako biti test o tome koliko će mojoj porodici i meni biti udobno ovog leta. Svakako se nadam da ćemo uspeti da izađemo i van grada, ali samo ako to bude sigurno i odgovorno. Prosto ne mogu da zamislim da ćemo ove godine uspeti da odemo na neko međunarodno putovanje kao porodica.

aerodrom, avion, putovanje

Foto: Pixabay.com

Možda sam preterao kada sam zapisivao svoje ciljeve putovanja za 2020 godinu. Očito ništa neće biti od tih planova, a čini se da bi mogla proći i druga godina bez posete evropskim destinacijama. Naši planovi za Španiju od pre nekoliko sedmica očigledno nisu realizovani. Voleo bih da zakažem nešto slično ove godine, ali jednostavno ne vidim da će se to desiti.

Sijetl u avgustu bi trebalo da bude lep, a osim toga, možda se možemo nadati nekim drugim domaćim putovanjima. Obično ne praktikujemo da idemo previše daleko tokom izleta, ali određena mesta u našoj državi i regionu izgledaju privlačno i odgovorno za letovanje ove godine.

Poslednje misli

 

Nakon mog radnog putovanja ovog meseca, već neko vreme nemam nikakvih planova i kako nisam testiran, verovatno ću se samo izolovati na nekoliko nedelja, a upravo zbog povećanog rizika od dodatnih kontakata tokom mojih putovanja.

Šta je to što vam je potrebno da biste se osećali prijatno? Imate li bilo kakva predviđanja kada će biti ponovo uspostavljena normalna međunarodna putovanja?

Video: Letom za Cirih Er Srbija obnovila putnički saobraćaj

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA