≫ 

Krenuli na put po Evropi bez para: Prošli su i Balkan, spavali, hranili se i vozili bez dinara!

Avantura vrednija od novca spojila je mladi par koji ima istu želju

  • 4
Krystal Brodie, Nico Koch

Foto: Instagram/kangaroo_in_lederhosen

U jeku pandemije korona virusa Kristal Bodi (21) i Niko Koč (22) odlučili su da obiđu za početak Evropu, a onda i ceo svet, i to "praznih džepova".

Mladi par krenuo je u životnu pustolovinu 1. januara ove godine.

Niko, poreklom iz Nemačke i Kristal iz Australije već imaju pozamašno iskustvo sa putovanjima po svetu, ali nikada ovakvo - usred zime i pandemije, potpuno bez novca.

Kako piše hrvatski portal Jutarnji, par je već obišao nekoliko zemalja, uključujući i zemlje regiona kada je balkansko područje u pitanju. Niko i Kristal upoznali su se preko aplikacije za pronalaženje smeštaja po svetu, a onda su shvatili da žude za istim stvarima.

Niko je obišao do sada 56 zemalja, regularno putujući avionom i odsedajući u hotelima, sa prijateljima ili porodicom. Njegova devojka obišla je za sada 31 državu i potpuni je fanatik za putovanjima. Oboje vođeni istom strašću, usudili su se na ovaj potez, a na Kristalin predlog. Niko se odrekao i posla kako bi se upustio u nesvakidašnju avanturu.

Prošli su kroz Severnu Makedoniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Hrvatsku, Sloveniju, Italiju, Nemačku i Švajcarsku, spavali su po krovovima zgrada i u šatoru, obroke su tražili u pekarama ili ih nalazili po kontejnerima kod supermarketa, a putovali su isključivo auto-stopom.

U Severnoj Makedoniji su ostali nekoliko dana i platili PCR test da bi mogli da nastave dalje. To im je, kažu, bio jedini trošak otkako su se upustili u ovu avanturu. Iz Severne Makedonije su krenuli preko Bugarske u Tursku.

Sudeći po njihovim objavama na Instagramu, snalaze se vrlo dobro. Trenutno borave u Istanbulu, a gde će dalje nastaviti, ostaje nam da pratimo.

- Želimo da proputujemo ceo svet, nemamo neko vremensko ograničenje. Okvirni je plan godinu dana do Australije i onda ćemo tamo videti kako ćemo se osećati. Možda u Afriku pa u Južnu Ameriku - naveli su oni za Jutarnji list.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    17. februar 2021 | 14:36

    To su po meni 2 obicne stipse, zao im da plate a imaju, nemaju da obidju sve, ali boze moj, dace nam neko da jedemo u pekari, vidi makar za osnovno treba da ponesete, a ne da vas hrani ceo balkan, pa posle u Nemacku na sniclu od 40e, sve je to lepo, ali za mene su to stipse. Sta ovaj u pekari da bude los covek ako im ne da?

  • Neko i neko

    17. februar 2021 | 18:48

    E kad si mlad i lud ceo svet je tvoj!

  • Aleksandar

    17. februar 2021 | 16:32

    Klasicni grebatori... Sve je to neko platio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA