Obiđite svet dok ste kod kuće: Posetite virtuelno Tadž Mahal u Indiji ili Jelouston u Americi

Postoji mnogo mogućnosti da istražite različite kulture i destinacije širom sveta iz udobnosti i sigurnosti vašeg doma

  • 0
Virutelni obilazak Foto: Pixabay.com

Dok svet i dalje posmatra kako se razvijaju efekti korona virusa COVID-19, mnogi praktikuju socijalnu distancu ili potpunu samoizloaciju. Osim toga, mnogi planovi za putovanja u doglednoj budućnosti su propala, čineći potrebu za lutanjem intezivnijom nego inače.

Ipak, čak i od kuće moguće je posetiti neke od svetskih znamenitosti ili muzeja i pozorišta, čije su čitave kolekcije ili predstave besplatno dostupne online. Takođe, možete videti neke od najlepših svetskih znamenitosti, navodi Newsweek.

Postoji mnogo mogućnosti za istraživanje kulture širom sveta iz udobnosti i sigurnosti vašeg doma.

Sidnejska opera, Australija

Sidnejska opera Foto: Wikimedia.org / Solvarsity

Sidnejska opera poznata je po jedinstvenoj arhitekturi i odličnoj lokaciji na obali luke Sidnej. Ova virtuelna turnera prevazilazi čuveni eksterijer i prikazuje šta se događa unutar zidova jedne od najpoznatijih svetskih operskih kuća. Turneja od 360 stepeni uključuje kratak nastup čeliste, a zatim i istaknute operske pevačice. Krenite na virtuelnu turneju.

Velika piramida, Egipat

Velika piramida u Gizi smatra se jednim od sedam čuda drevnog sveta i najveća je od tri piramide izvan Kaira. Lokalitet se sastoji od sfinge i tri velike piramide koje predstavljaju grobnice faraona, a koje su izgrađene pre više hiljada godina. Iako obilazak ne nudi pogled u unutrašnjost struktura, nudi pogled sa vrha svake piramide, a kojima posetioci nemaju pristup. Krenite na virtuelnu turneju.

Sikstinska kapela, Vatikan, Italija

Sikstinska kapela je najpoznatija po Mikelanđelovim freskama.  Tokom posete muzeju u Vatikanu posetiocima je zabranjeno da se slikaju, pa ova virtualna turneja omogućava gledaocima da provedu koliko god vremena žele uz umetnička dela, za čiju je izradu bilo potrebno četiri godine. Krenite na virtuelnu turneju.

Tadž Mahal, Indija

Sidnejska opera Foto: Wikimedia.org / Yann; edited by King of Hearts

Tadž Mahal, koji UNESCO smatra vrhunskim ostvarenjem arhitekture i krunskim draguljem muslimanske umetnosti u Indiji, sagrađen je na obali reke Džamune. Sastoji se od centralne građevine i dva simetrična zdanja, reflektujućeg bazena i ogromnog vrta, podeljenog na četiri dela. Ova virtualna turneja omogućava gledaocima da vide pogled od 360 stepeni iz vazduha i sa zemlje iz raznih uglova, kao i uvid u veličinu atrakcije. Drugi deo vas vodi u sam Tadž Mahal. Krenite na virtuelnu turneju.

Nacionalni park Jelouston, Amerika

Nacionalni park Jelouston ispunjen je predivnim krajolikom i divljim svetom. Virtuelna tura omogućava posetiocima da vide mnoga mesta širom parka uključujući “Fort Yellowstone”, “Grand Canyon of Yellowstone”, “Mammoth Hot Springs” i “Mud” vulkan. Krenite na virtuelnu turneju.

Muzej Van Goga, Holandija

U muzeju Van Goga u Amsterdamu nalazi se najveća kolekcija dela ovog umentika. Subjekti i stil rada menjali su se tokom njegovog života, ali najviše ga pamte po brojnim autoportretima. Kroz “Google”-vu izložbu “Umetnost i kulutra” gledaoci imaju pristup stotinama njegovih slika. Muzej planira da omogući video klipove 4K rezolucije, koji će gledaocima omogućiti privatne obilaske muzeja. Krenite na virtuelnu turneju.

T.T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA