≫ 

Priča o Dinu Šnajderu, pustolovu koji je približio divlje životinje srcima ljudi širom sveta

Zarađivao je veliki novac, a onda je shvatio da to "ne pije vodu"

  • 0

Mnogi na pomen Dina Šnajdera, koji je postao finansijski stručnjak, iako je vrlo mlad i koji je zaradio dovoljno novca da ostvari svoj san, smatraju da ta priča ipak ne pije vodu. Ali je ovaj otvoreni mladić sve to lepo objasnio i tako utišao sve neverne Tome.

Ne samo da je zbog svog znanja iz oblasti finansija uspeo da ostvari san koji ima od detinjstva, nego se trudi i da divlje životinje približi mnogima. Njegov moto je da dovede životinje u ljudska srca.

Projekat oaza Hakuna Mipaka

Na svu sreću, Din je imao porodicu koja je stala iza njega i podržala ga u svakom smislu, pa i u finansijskom. Upravo zato je dve godine samostalno funkcionisao njegov projekat, a od skoro se okrenuo i donacijama zainteresovanih. Za sve to vreme, je Hakuna Mipaka funkcionisala bez ikakvih smetnji i nije uopšte bilo važno da li će turisti dolaziti u posetu ili ne.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Dean Schneider (@dean.schneider) дана

Istovremeno se Din trudi i da svoje mnogobrojne pratioce na društvenim mrežama obraduje nekim sjajnim fotografijama sa divljim životinjama.

Nije bez razloga izabran baš taj naziv, jer na svahiliju Hakuna Mipaka znači bez granica, što i jeste način života koji je mlađani Din Šnajder izabrao da vodi.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Dean Schneider (@dean.schneider) дана

U divljini Južne Afrike, na preko 400 hektara se prostire oaza Hakuna Mipaka. Pored toga što na ovom prostoru živi više od 2 hiljade vrsta, osoblje se bavi i drugim aktivnostima. Naime, oni pronalaze ugrožene divlje životinje, zatim im pomažu da se oporave i vraćaju ih u njihovo prirodno stanište.

Da ne bude zabune, ovu oazu Din ljubomorno čuva za sebe. Turističke posete nisu dozvoljene, jer on to mesto naziva svojim domom. Ali zato vrlo često deli svoje fotografije sa pratiocima na društvenim mrežama.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Dean Schneider (@dean.schneider) дана

Sem Dina, ovde borave i njegovi pomoćnici, koji se brinu o životinjama i domaćinstvu. I to zaista rade odlično!

Društvene aktivnosti

Da bi ipak na neki način približio svima ljubav prema divljim životinjama, Din ima želju da edukuje mlade. Sa tim ciljem je osmislio da ide u organizovane posete školama širom sveta, kako bi omogućio mladima da se upoznaju sa različitim životinjskim vrstama i to primarno sa divljim životinjama. Smatra da na taj način može da utiče na mlade i na budućnost cele zemlje.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Dean Schneider (@dean.schneider) дана

Sem toga, Din Šnajder je i u procesu pregovora za snimanje serije o divljim životinjama.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA