≫ 

Kako se brodske kompanije bore sa pandemijom korona virusa - ima li budućnosti za njih?

Svi kruzeri su usidreni

  • 1
Brod, kruzer, krstarenje Foto: Pixabay

Težak je period nastupio za kompanije koje se bave krstarenjima, jer su svi kruzeri usidreni. Trenutno su svi poslovi usmereni na promenu datuma krstarenja ili na povraćaj novca putnicima. Ali sve to nije sprečilo vlasnike kruzing kompanija da doprinesu borbi protiv pandemije korona virusa, onako kako mogu i umeju.

Prikupljanje novca za NZS

Sa ciljem da makar na neki način uzvrati članovima Nacionalne zdravstvene službe, koji se bore protiv pandemije i njenih posledica, kompanija ROL Cruise je odlučila da izdvoji po 25 funti od svake rezervacije. Cilj je da prikupi 100.000 funti, koje će donirati.

Nadležni veruju da će do kraja juna ovaj cilj dostići.

Smeštaj za medicinske radnike

Na rečnom brodu Botticelli, kompanije CroisiEurope, koji mahom saobraća na reci Seni, ima ukupno 149 mesta.

Pošto trenutno ne obavlja funkciju za koju je namenjen, ovaj brod je privremeni dom za medicinske sestre, koje su iz drugih delova Francuske došle na ispomoć u bolnicu Pompidu.

Smeštaj je, naravno potpuno besplatan, a pomenuta kompanija daje i besplatno dva obroka na brodu, doručak i večeru. Podrazumeva se da se sve preporuke maksimalno poštuju, pa kako navodi Telegraph, na brodu istovremeno može da boravi po 25 sestara.

A treba nešto i prezalogajiti

kruzeri foto: pixabay.com

Članovi posade broda Spirit of Discovery, kompanije Saga se nalaze na terminalu Tilburi u Londonu. Da ne bi gubili vreme dosađujući se, došli su na sjajnu ideju.

Svu rezervnu medicinsku i sanitarnu opremu koja je postojala na brodu, donirali su ustanovi, namenjenoj mentalno obolelima Cedar House, koja se nalazi u Kentu.

A lokalnim timovima Nacionalne zdravstvene službe su pripremili posebno iznenađenje. Na brodu su ispekli sasvim dovoljno kolača i podelili ih onima, koji se hrabro bore protiv pandemije, primarno pomažući drugima.

Pojedine kruzer kompanije su otišle još dalje, pa donirale višak hrane ugroženima.

Poruke solidarnosti

Mnogi kruzeri su se uključili i u slanje poruka solidarnosti članovima timova Nacionalne zdravstvene službe.

Neki su se potrudili i da sirenama pokažu solidarnost, neki svetlima, a neki su se pridružili i tapšanju za sve zdravstvene radnike, koje se u Engleskoj može čuti svakog četrvtka u 20 časova.

Ponuda zvaničnicima

Sa povećanjem broja zaraženih u Britaniji, jedna od najvećih kompanija u toj oblasti, Carnival Corporation je ponudila da brodovi, koji se nalaze u njenom vlasništvu, budu korišćeni kao privremene Covid bolnice.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    29. maj 2020 | 18:51

    Nadam se da cemo uskoro na brod jer zivimo od toga. 😭 Ja sam pao sa 3000 eura na 300 eura mesecno... Bedak ali nije problem za sada jer imamo uglavnom dobre zalihe, posebno mi koji nemamo porodicu a radimo dugi niz godina na brodu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA