≫ 

Grad greha više nikada neće biti isti: Kako će uopšte izgledati oporavak Las Vegasa?

Broj igrača prisutnih za stolom će biti nesumljivo smanjen, a više neće biti dozvoljeno posmatračima da budu blizu stolova

  • 1
Las Vegas Las Vegas / pixabay.com

Posle dva meseca sprovođenja pravila, donetih usled pandemije korona virusa i praznih automata i stolova za poker i rulet, svetla u Las Vegasu se ponovo pale.

Ali, sa brojnim novim sigurnosnim merama i pravilima, koja moraju da budu poštovana, pitanje je da li će Grad greha uspeti da očuva svoj imidž?

Svetlost može ipak stići u vidu bezbednosnog plana, koji je predstavila kompanija MGM Resorts International, a koja upravlja brojnim hotelima i kockarnicama u ovom gradu.

Prema planu koji sadrži ukupno 7 tačaka, trebalo bi da budu uvedene određene promene. Najpre se misli na pregrade, odnosno na barijere od pleksiglasa na stolovima i uređajima, ali će biti obavezno i korišćenje sredstava za dezinfekciju ruku, površina i podova.

Broj igrača prisutnih za stolom će biti nesumljivo smanjen, a više neće biti dozvoljeno posmatračima da budu blizu stolova.

Svaki drugi automat će biti van upotrebe, kako bi bilo omogućeno prisutnima da ostanu na propisanoj udaljenosti, dok će biti do daljnjeg zatvoreni i svi bifei, koji su ranije posluživali hranu.

Na ulazu će da budu postavljene kamere, koje imaju i opciju takozvanog termičkog snimanja. Tako će biti detektovano da li posetilac eventualno ima povišenu temperaturu, pa će svako kod koga bude izmerena temperatura preko 38 biti zamoljen da ne ulazi u objekat. A podrazumeva se da će mu biti preporučeno i da zatraži lekarsku pomoć.

Oni koji imaju dokaz da nisu zaraženi virusom će svakako od osoblja dobiti paket sa zaštitnim sredstvima, kako za dezinfekciju ruku, tako i sa maskama i rukavicama, uz molbu da ih svakako koriste.

Las Vegas Las Vegas / pixabay.com

Naši objekti neće određeno vreme izgledati onako, kako su izgledali, ali je to izuzetno važno da ispoštujemo, napomenuo je za Telegraph, Bil Hornbakl, predsednik i izvršni direktor MGM-a.

Nastavićemo da obezbeđujemo pozitivno iskustvo klijentima po kome smo poznati, ali to moramo učiniti na siguran način, dodao je.

Mnoge kockarnice rade sa manjim kapacitetom, kao i različiti ugostiteljski objekti, a sve kako bi u potpunosti bilo ispoštovano pravilo o socijalnom distanciranju.

Ipak, Las Vegas će sigurno opet povratiti pređašnji sjaj. Samo je pitanje vremena!

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA