Jedna evropska zemlja predlaže putnicima da vrište kako bi se oslobodili frustracije zbog korone

Genijalan način da frustrirani putnici iskažu svoja osećanja...

  • 0
Island, Iceland Foto: Pixabay

Oni koji žive od putovanja su, gotovo sigurno, ovu sezonu osetili teže nego drugi. Međutim, činilo se da im je neprijatno da se žale zbog otkaza rezervacija tokom pandemije korona virusa i opšte krize.

Zatvorene granice, prisilna izolacija, obustavljen avio-saobraćaj i još mnoge druge stvari su pojedine od njih ostavili sa vrlo kompleksnim osećanjima.

Island može da čuje sve vaše frustracije

Turistička zajednica na Islandu je osmislila genijalan način kako da frustrirani putnici prenesu svoja osećanja, prenosi NZ Herald.

Posetite Island i zamolite one koji su ljuti zbog otkazanih planova za putovanje ili bilo čega drugog da to puste u vazduh i izvrište se. Tako pušten klip možete da snimite preko namenske web lokacije i samo da pritisnete dugme, da bi to bilo objavljeno.

Da li se osećate bolje?

Zatim se sve ove prijave čuvaju, sortiraju i kasnije emituju u tundri na Islandu.

Turistička zajednica je na 7 lokacija širom zemlje postavila zvučnike, koji neprekidno emituju izbor najboljih od svih poslatih vrisaka.

Oslanjajući se na mišljenje Zoe Aston, psihoterapeuta iz Velike Britanije, na ovom web sajtu navode da žele da omoguće ljudima kroz vrisak da dožive svojevrsnu psihoterapiju.

- Psihološki odgovor na želju za vrištanjem osvetljava deo našeg mozga koji je nazvan amigdala. Amigdala se aktivira kada smo ugroženi, kao što smo imali prilike da iskusino u poslednjih nekoliko meseci - navodi Aston.

Island, Iceland Foto: Pixabay

- Teorija o blagotvornom dejstvu vrištanja potiče od toga da možete da pustite glasnu buku na nekom otvorenom mestu. To bukvalno omogućuje amigdali u vašem mozgu da se oslobodi stresa koji je tamo nagomilan i da krene napred.

Konkretno, Island je zabeležio 1.843 obolela od korona virusa i 10 preminulih.

Sa samo 364.000 stanovnika, direktor turističkog programa Islanda smatra da je jasno da je odgovor na pandemiju u zemlji bio odgovarajući, ali da su svi svesni da turistička industrija zaista pati, kao i mnogi stanovnici Islanda.

Kroz ovaj interesantni projekat možete da saznate svašta još zanimljivo o Islandu i da dosta naučite.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA