≫ 

Ni korona nije omela njihov san: Ovaj par je zajedno prešao 354.000 kilometara širom sveta

U jeku pandemije, projekat koji je ovaj par nazvao njihovim Trans-američkim putovanjem i dalje funkcioniše

  • 0
Argentina Argentina / Foto: Pixabay

Čini se da čitavih 14 godina nije postojalo ništa što je uspelo da zaustavi pasionirane ljubitelje putovanja, Karen Kečpol i Erika Mola iz Njujorka. Stigli su i do Aljaske, pa do Južne Amerike i obišli još mnogo mesta na zapadnoj hemisferi.

Boravili su u divljini Patagonije u zapadnoj Argentini kada se obrušila nova pošast, zvana Covid-19.

Svetska zdravstvena organizacija je proglasila pandemiju korona virusa. Argentina je vrlo brzo posle toga zatvorila granice i više nije bilo letova. Par je ostao zarobljen.

Međutim, iako kao iskusni putnici znaju da može doći i do neplaniranih situacija, ranije su uvek imali rešenje. Jednostavno spakuju stvari i vrate se kući. Ali ovog puta je situacija bila drugačija.

Odlučili su da borave u oblasti Mendoza, čuvenoj po proizvodnji vina, smeštenoj u podnožju Anda. Tamo su ih pozvali prijatelji i stvar je bila rešena.

- Od početka smo se ovde osećali sigurno. Reakcija Argentine na pandemiju je bila vrlo ozbiljna. Socijalno distanciranje je bilo primenjeno u supermarketima i apotekama, a bio je dozvoljen ulazak za samo nekoliko kupaca, dok je deci bio zabranjen. Zatim je kupovina potrepština i lekova bila ograničena na određene dane u nedelji na osnovu vašeg ličnog broja. Nošenje maski je bilo obavezno – objasnila je Karen za CNN.

Još uvek žive svoj san

U jeku pandemije, projekat koji je ovaj par nazvao njihovim Trans-američkim putovanjem i dalje funkcioniše, tako da oni i dalje rade. Njihova putovanja su njihov posao, jer se bave pisanjem putopisa. Trenutno pišu o mestima koja su posetili, očekujući da upoznaju i nova.

Argentina Argentina / Foto: Pixabay

Katrin je ranije radila kao pisac i urednik u jednom magazinu, a želela je da se bavi i fotografijom. Sada je to sve spojila u jedno i pravi zanimljive priloge. A par ima i svoj zvanični web sajt, na kome se mogu pročitati sve interesantne priče sa njihovih putovanja i videti zanimljive fotografije.

Kaže da žive svoj san zajedno, ali da ipak provode 60% svog vremena radeći.

Na ideju su došli potpuno neplanirano. Jednostavno su otputovali zajedno. Erik je fotografisao, a Karen je po povratku napisala tekst. Onda su taj rad poslali određenim magazinima i tako je sve počelo.

Od te 2006. godine su zajedno prešli oko 354.000 kilometara.

Boravili su u Gvatemali i Boliviji, prošli kroz džungle Ekvadora i Brazila. Stigli su i do Perua, ali i do mnogi drugih zanimljivih lokacija u tom delu sveta.

kafa plantaža uzgj kafe Brazil Brazil / Foto: Shutterstock

Oboje se trude da se povežu sa lokalnim stanovništvom u mestima u kojima borave. Ne libe se da prihvate pozive dobronamernih ljudi koje upoznaju tokom putovanja, jer tvrde da tako upoznaju mnoga zanimljiva mesta i običaje.

Kako dalje?

Kao i svi koji posluju u turizmu, tako su i njih dvoje pogođeni trenutno aktuelnom situacijom. Sasvim logično, razmišljaju šta i kako dalje, jer mnogi magazini sa kojima su sarađivali, sada smanjuju budžete.

Jasno im je da će i stil putovanja na koji su navikli svakako morati da bude izmenjen.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA