≫ 

Vredna truda: Jamajka je Edenski vrt na Zemlji

Jamajka je od 15. juna počela sa otvaranjem za strane turiste, ali uz određena ograničenja...

  • 1
Jamajka

Foto: Pixabay

Svima nam je jasno da se način putovanja u poslednjih nekoliko meseci u velikoj meri izmenio. Na svakom koraku se osećaju određene promene, a da ne pominjemo činjenicu da su granice pojedinih država i dalje zatvorene.

Američkim državljanima su trenutno na raspolaganju vrlo ograničene mogućnosti što se putovanja tiče. Ipak, opcija ima, u to  nema sumnje, ali se među njima za sada ne nalaze evrospke destinacije.

Jedna od mogućnosti za odmor, koju trenutno obilato koriste američki državljani, jeste i Jamajka, koja je od 15. juna polako počela sa otvaranjem za strane turiste, ali uz određena ograničenja.

Šta bi trebalo da znate pre i u toku putovanja?

 

Na vreme bi se trebalo informisati o trenutno aktuelnim merama, jer je Jamajka definisala za koje američke državljane je obavezan negativan test, ne stariji od 72 sata. Svakako se informacije redovno ažuriraju i da ne bi bilo neprijatnih iznenađenja, dobro je proveriti ih neposredno pre odlaska na odmor.

Što se nošenja maski u avionu tiče, to je obaveza svakog putnika. Maske putnici ne nose samo dok piju i jedu, ali će ih svakako osoblje informisati o svemu tome.

Pre putovanja je neophodno da za svakog putnika pojedinačno bude odštampan poseban dokument o zdravstvenom stanju, koji je dostupan na zvaničnom sajtu, prenosi Travel Pulse. Taj upitnik će svaki putnik zatim odštampati ili skenirati, jer bez toga neće moći da se ukrca na let za Jamajku. Opšta je preporuka da pet dana pre putovanja bude popunjen taj upitnik.

Kada stignu na Jamajku, putnicima će biti izmerena temperatura. Zatim će dobiti papir sa podacima o tome, koji će predati medicinskom osoblju.

Jamajka

Foto: Pixabay

Budući da vojska pomaže medicinskom osoblju, turistima može biti malo neprijatno kada sve to vide. Ali za to nema nikakvog razloga.

Poželjno je da unapred bude isplaniran svaki detalj, te da turisti odaberu i hotel koji nudi uslugu prevoza sa aerodroma, jer će tako biti mnogo jednostavnije.

Prilikom ulaska u vozilo se dezinfikuje prtljag na propisani način.

Dolazak u hotel

 

Sve mere dezinfekcije se maksimalno poštuju u hotelima na Jamajci. Dezo barijera, sredstva za čišćenje ruku i kontrola temperature su uobičajeni.

Gosti su u obavezi da nose maske dok borave u zajedničkim prostorijama. Ali nije neophodno to da čine tokom obeda ili dok borave na bazenu.

Jamajka

Foto: Pixabay

Iako nisu svi kafići i restorani još uvek otvoreni, polako će biti otvarani, kako bude pristizalo više turista.

Trenutno je dozvoljeno da svaki hotel na Jamajci radi sa do 70% ukupnih kapaciteta.

Osoblje svakog hotela informiše goste o obaveznim merama zaštite i o protokolima koji se u tom smeštajnom objektu moraju primenjivati.

Iako sve navedeno deluje malo opterećujuće, ko god bude imao prilike da poseti Jamajku i vidi taj raj na zemlji, shvatiće da je sve bilo vredno truda.

Jamajka

Foto: Pixabay

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • turist

    15. avgust 2020 | 03:45

    Haha.... puno price.... puno hvale..... ko ne odlazi tamo ne preostaje mu nego da vjeruje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA