Ukleta kuća u koju ulazite kolima, a krv lije: Japanci smislili horor foru za turiste u koroni

Ne bojte se, nekako ćete preživeti

  • 0
Ukleta kuća, atrakcija, iskustvo, Tokio, Japan Foto: Profimedia/Philip FONG/AFP

Uklete kuće su veoma popularne atrakcije u Tokiju. Ljubitelji strave i užasa vole da obilaze zapištenu kuću, a da nikad ne znaju iz kog ćoška će nešto iskočiti.

Naalost, odnedavno sve te kuće su morale da se zatvore zog pandemije korona virusa, međutim, jedna japanska kompanija je uspela da nađe način kako da i dalje prima goste, i da poštuje mere predostrožnosti.

Kompanija Kovagarasetaj tvrdi da je prva došla na ideju da gosti ostanu u kolima, i provozaju se kroz "ukletu garažu".

- Tačno sam znao da pored pandemije neće biti moguće održavanje horor događaja na malim prostorima i uz stalni fizički kontakt - kaže Kenta Ivana, osnivač kompanije za CNN Travel - kada sam čuo da su "drive-in bioskopi" vratili, odmah mi je pala na pamet ideja "horor doživljaja iz auta".

Kako izgleda simulacija horor priče

Ideja je da ste vi zaglavljeni u mračnoj garaži u centru Tokija sa zombijima.

Ako dođete sopstvenim autom cena ulaznice je oko 7.500 dinara, ali ako, kao mnogi u Tokiju, ne posedujete vozilo možete ga iznajmiti, u kom slučaju cena karte raste na oko 8.500 dinara.

Pošto samo sedite u garaži, nije van potrebna ni vozačka dozvola.

Posetioci isključuju motor i garaža se zatvara. Vozači dobijaju komplet zvučnika i počinje horor priča, u kojoj ste vi glavni lik.

- Postoji legenda da u ovoj garaži duhovi duhovi napadaju ljude. Stisite sirenu tri puta ako želite da čijete više - govori glas iz zvučnika na japanskom.

Sledećih 17 minuta krvavi zombiji i duhovi se pojavljuju ispred vas.

Ne bojte se, nekako ćete preživeti.

Ukleta kuća, atrakcija, iskustvo, Tokio, Japan Foto: Profimedia/Philip FONG/AFP

Čišćenje "krvi" sa auta

Dok se Tokio borio sa još jednim talasom zaraze korona virusa, kompanija kaže da preduzima sve mere opreza da zaštiti i svoje glumce i posetioce. Svaki automobil je obrisan alkoholom da bi se minimalizovali rizici za glumce . U vozilima za iznajmljiivanje sedišta su obložena plastikom, koja se menja posle svakog posetioca.

Nakon horor događaja, automobil se briše od lažne krvi . Na veb stranici se ipak nalazi upozorenje:

- Ne možemo ukloniti svaku kap krvi. Biće dovoljno čista za vožnju po putu.

Na raspolaganju je i ekstra krvavi paket za dodatnih hiljadu dinara.

Leto je tradicionalno vrhunska sezona za priče o duhovima u Japanu, popularan način za hlađenje vrućih noći. Ivana kaže da su zastrašujući filmovi i igre uvek bili deo njegovog života.

- Moji roditelji su iznajmljivali horor filmove i pustili su me da ih gledam još od svoje treće godine. Duhovi su za mene kao pokemoni.

Doživljaj uklete garaže  Ivana je započeo u julu, a karte su bi rasprodate brvog dana kada su krenuli sa prodajom . Sada postoji lista čekanja sa više od 1.000 ljudi.

S obzirom na ogromnu popularnost, kaže da ga će se atrakcija nastaviti kada se vreme rashladi, ali tokom avgusta pauzira, jer je isuviše toplo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA