≫ 

5 najlepših mesta u Japanu koja ćete poželeti odmah da posetite: Jedna atrakcija oduzima dah!

Savršeni spoj umirujuće prirode i užurbanih metropola

  • 0
Japan

Foto Pixabay

Svima je dobro poznato da je Japan čarobna destinacija, koja predstavlja spoj tradicije i modernog sveta, kao i savršenu harmoniju između ogromnih metropola i očuvane prirode.

Gradovi su ispunjeni skrivenim draguljima, od istorijskih znamenitosti do gurmanskih užitaka, a da ne pominjemo znamenita mesta u Tokiju, poput okruga Kabukičo.

Koje su najlepše znamenitosti ove daleke istočne destinacije?

 

Planina Fudži

 

Ovaj svetski poznati aktivni vulkan smešten je na ostrvu jugozapadno od Tokija. Iz užurbanog grada lako možete da stignete do Fudžija, i da uživate u prelepom i svetski poznatom vidikovcu koji oduzima dah!

Sa 3700 metara nadmorske visine Fudži je najviša planina u Japanu, ali to ne sprečava iskusne planinare da se popnu na vrh.

Kabukičo, Tokijo

 

Japan je poznat po brojnim ekscentričnostima, a jedna od njih je i najveća tokijska četvrt crvenih fenjera Kabukičo. Nalazi se u centru Tokija i posećuju je mnogo više turisti nego lokalci. U njoj se nalaze klubovi za svačiji ukus.

 

kabukičo

Foto Pixabay

Kjoto

 

Verovatno ste videli slike iz ovog privlačnog gradića. Većina turista dolazi ovde zbog prelepog hrama Fušimi Inari.

Hiljade živopisnih narandžastih kapija čine spektakularni prizor. Posvećeno bogu pirinča i sakea u 8. veku, to je "Glavno svetište" i služi kao centralno mesto za preko 40.000 svetilišta širom Japana.

Arašijama

 

Fascinantna šuma bambusa oko grada Kjoto će vas oduševiti. Imaćete utisak da ste zakoračili u začaranu šumu kada se nađete licem u lice sa impresivno visokim bambusima.

To je jedna od najpoznatijih atrakcija Kjota, sa mnoštvom posetilaca koji se probijaju kroz vijugave staze do obližnjeg hrama.

Pirinčane terase Ojama

 

Prostrane pirinčane terase Kamogave smeštene su između dve šume, što daje prilično spektakularni pogled. Ne treba da posvetite ceo dan istraživanju, većina ljudi ga uključuje kao deo šireg plana puta.

Ako planirate da je posetite zbog zalaska sunca, krenite tamo relativno rano jer se lako stvori velika gužva.

Kjoto

Foto Pixabay

Video: U japanskom restoranu rezanci plove ka gostima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA