Luksuz sa sedam zvezdica: Ovde zvezde Holivuda provode zimski odmor

Nekada rudarski kamp, danas skijalište za pripadnike svetskog džet-seta

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Mada je danas čuveni ski centar u Americi, poznat po tome što je namenjen isključivo ljudima dubokog džepa, osnovan je kao rudarski kamp u doba čuvenog Buma u Koloradu, kada su kopači iz cele Amerike dolazili ne bi li se obogatili pronalaženjem srebra. Aspen je upravo u prvim decenijama nakon osnivanja doživeo pravi procvat.

A nakon što se takozvani Kolorado bum završio, krajem 19. veka, broj stanovnika Aspena ja u narednim godinama opadao, da bi oko 1930. godine bio na najnižem nivou.

Aspenu se sreća osmehnula

Iako je broj stanovnika bio u značajnom padu, sredinom prošlog veka dolazi do razvoja grada kao ski-centra i obnove mnogih imanja. Danas je Aspen jedan od najprestižniji skijališta u svetu, za ljude koji to mogu sebi da priušte.

Mnogi poznati pevači, glumci i drugi se utrkuju da borave ovde, jer je skijanje u Aspenu postalo stvar prestiža.

A ako imate dovoljno novca da to sebi priuštite, ovde možete da naiđete i na neke od najpoznatiji holivudskih zvezda. Pripadnici svetskog džet seta u toku zime vrlo često borave u ovom mondenskom ski centru, koje se nalazi na padinama planine Roki.

foto Pixabay foto Pixabay

U samom gradu stalnih stanovnika ima oko 6.000, a kao posebna atrakcija se iznosi činjenica da su u pitanju vrlo mladi stanovnici. Naime, mnogo je više stanovnika Aspena mlađih od 18 godina, nego starijih od 60.

Skijalište za članove džet seta

Ne samo da se u Aspenu nalaze smeštajni kapaciteti poznati po izuzetnom kvalitetu usluga, ali i po naročito visokim cenama, već su ovde i cene nekretnina posebno visoke. Primera radi, potrebno je nešto više od milion dolara da biste kupili u Aspenu kuću ne tako velike kvadrature.

S obzirom na to da je u pitanju mesto poznato po brojnim rudnicima srebra, to ne čudi što se on sa pravom ne smatra samo značajnim skijaškim, nego i industrijskim centrom. Polovinom prošlog veka je osnovana korporacija Aspen sky i od tada počinje procvat ovog ski-centra.

Izuzev 174 skijaške staze, ovde postoji i 30 žičara, pa se sa opravdanom razlogom Aspen smatra najvećim ski-centrom na području Amerike.

U samom centru grada se nalazi naročito prostran šoping mol, u kome postoje prodavnice vrhunskih svetskih brendova.

Naravno da i u svetu najpoznatiji lanci restorana postoje ovde, kao i spa centri i saloni lepote.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA